16.5.2016

Kesälaitumelle


Pääsin (tietääkseni) elämäni ensimmäistä kertaa katsomaan lehmien laskemista kesälaitumelle. Paikallinen MLL tuntuu todella aktiiviselta ja järjestää kivoja perhetapahtumia. Nyt oli vuorossa lehmien laitumellelasku.

Kuulin tapahtumasta jo viime vuonna, mutta tuolloin emme paikalle päässeet. Nyt halusin viedä pojan lehmiä katsomaan. Mukaan napattiin kummipoika vanhempineen. Itse tapahtuma sisälsi paljon muutakin, lehmien lisäksi pojat ihmettelivät koneita, ajelivat polkutraktoreilla, herkuttelivat makkaroilla ja kokeilivat lypsämistä. 

On todella upeaa, että tällaisia tapahtumia järjestetään ja joku tilallinen päästää laitumellelaskua seuraamaan. Ei ole itsestäänselvää, että lapset näkevät eläimiä näinkin läheltä. Pojat kyllä tuntuivat olevan enemmän innoissaan niistä kymmenistä autoista, joita pihalla oli parkissa. Tosin siinä vaiheessa kun lehmät päästettiin ulos, olivat pojat (ja me aikuisetkin) melkoisen tohkeissaan. Lehmistä puhumattakaan! Voi sitä mylvintää ja kirmailua! Kuvista ei kyllä välitä lehmien innostuneisuus. 

Oletteko te päässet seuraamaan laitumellelaskua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!