29.5.2016

Ensimmäiset lasten synttärit

Meidän poika sai ensimmäisen synttärikutsunsa päiväkotikaverin synttäreille. Siis sellaisille lastenkutsuille, ilman aikuisia. Meidän pikkuinen!

Yksi päivä päiväkotilokeroon oli ilmestynyt valkoinen kirjekuori, jonka päällä komeili pojan nimi. Arvelin, että saattaisi olla synttärikutsu. Onhan se hienoa, mutta hiljalleen oma pää on täyttynyt kaikenlaisilla ihmettelyn aiheilla. 

Kyseessä on viisivuotissynttärit eli aika ison pojan juhlat (Joonatan täyttää kesällä kolme). Muut vieraat saattavat olla tottuneita juhlijoita ja ymmärtää koko jutusta enemmän. 

Me emme tunne perhettä yhtään, en edes tiedä kuka sankari on. Joten meidän hitaastilämpenevää saattaa jännittää ja jänistyttää juhliin jääminen ilman äitiä tai isää. Kuitenkin tarkoitus on pitää hauskaa.

Tuossa tilanteessa poika luultavasti ei mene sanomaan vieraille aikuisille, jos sattuu pissahätä yllättämään. Kaikkea sitä äiti ajatteleekin!

Jaiks. Tällä hetkellä suunnitelmani on seuraava; 
Kutsuun oli laitettu puhelinnumero, johon toivotaan ilmoittamaan osallistumisesta (fiksua!), joten ajattelin soittaa ja kertoa tilanteesta. Että kyseessä on Joonatanin ensimmäiset kaverisynttärit ja saattaa jonkin verran jännittää. Samalla ajattelin kysyä, onko ok, jos meistä toinen jää tarvittaessa juhliin. Ilman stressiä mistään tarjoiluista tai muusta. Ja mikäli meistä ei kumpikaan jää, niin annan puhelinnumeron, johon voi rimpauttaa tarvittaessa. Samalla voi kysellä mahtaako sankarilla olla jotain lahjatoiveita tai lempparijuttuja. Täällä kotosalla yritän jutella pojalle mitä juhlat tarkoittavat ja niin edelleen. 

Hyviä neuvoja otetaan vastaan! Vai olenko ihan hölmö kun tällaisia ajattelen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!