27.2.2016

Taikatalvi Muumimaailmassa

Perjantaina lähdettiin vierailemaan Muumimaailmaan,sillä muumit ovat tällä viikolla heränneet talviuniltaan. Miehen sisko sai otettua töistä lomapäivän, joten saatiin serkkupoika kaveriksi. Kesälläkin käytiin yhdessä noita vekkuleita kavereita katsomassa.

Taikatalvi on kyllä kivaa ajanviettoa, Naantalikin kun on todella hiljainen talvisin. Perjantaina ilmakin oli varsin mukana, aurinko ei paistanut, mutta toisaalta ei ollut kovin kylmäkään. Mukavan ajanvieton lisäksi Taikatalvi on melkoista bisnestä, täytyy sanoa että pääsymaksut ovat melko kohtuuttomat. Alle kaksivuotiaat pääsevät ilmaiseksi, mutta jokainen yli kaksivuotias maksaa 20 euroa. Muumimaailma on auki Taikatalven aikaan 10-16, mutta meidän kohdalla aktiivista touhuaikaa on kolmisen tuntia, jonka jälkeen on ihan pakko lähteä päiväunille. Joten onhan tuo melkoisen kova hinta. Ja tällä aikataululla niitä päiväunia on jo venytetty normaalista. Mielestäni pienille pitäisi olla halvempi hinta (esim. alle 5-vuotiaille) tai sitten ovet voisivat aueta tuntia aiemmin, jotta saisi hieman enemmän tuolla rahalla.

No mutta, jätetään raha-asiat siihen. Taikatalvi on alueeltaan pienempi kuin kesäisin avoinna oleva Muumimaailma. Alueella oli ihana nuotion tuoksu (se on talvisin aivan huumaava) ja omien eväiden grillailu onnistuukin hyvin. Lisäksi laavuilla voi lämmitellä sormia ja varpaita, jos siltä tuntuu. Talvista puuhaa oli myöskin ohjelmassa mäenlaskun, hiihtämisen ja lumikenkäilyn merkeissä. Kaikkea talvipuuhaa varten löytyi myös lainavälineitä, joten oman arsenaalin raahaaminen ei ole mitenkään pakollista. Kesään verrattuna muita ihmisiä voi olla vähemmän, ja perjantaina olikin ihan mukavasti tilaa seikkailla. Hahmot tuntuivat olevan paikalla koko ajan, ja touhusivat kaikkea kivaa. Pikku Myyllä oli aikaa jutustelulle eikä hahmojen halitteluun tarvinnut jonottaa.

Kesällä mennään taas tervehtimään muumeja, ja varmasti käydään moikkaamassa talviunesta heränneitä muumeja ensi vuonna.

2 kommenttia:

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!