4.1.2016

Unelmien koti: akustointi

Taas on aika esitellä jotain tavallaan valmista meidän unelmien kodista. Täällä kirjoittelin jo takasta. Talossamme on paljon avaraa ja korkeaa tilaa. Varsinainen kaikukoppa siis. Suuret ikkunat vielä lisäävät kaikua. Yhdistetty olohuone-ruokailutila on noin viisi metriä korkea avoin tila. Hyvin varhaisessa vaiheessa oli selvää, että katto tarvitsee erityistä huomiota kaiun minimoimiseksi.

Mielikuvat akustoinnista eivät allekirjoittaneella olleet mitenkään positiiviset. Mieleen tulivat lähinnä koulut ja muut julkiset tilat, joissa tuo akustointi ei yleensä ole kovinkaan kaunista. Miehen työkaveri oli tehnyt akustoinnin samoilla levyillä, joihin me päädyimme, Ennen päätöstämme kävimme heidän kotonaan katsomassa kattoa (ja tietenkin kaikkea muuta), ja katto ei näyttänyt niin pahalta kuin ajattelin.

Meidän katto on siis akustoitu Troldtektin akustointilevyillä tuon korkean ja avoimen tilan osalta, Muissa huoneissa onkin sitten "ihan normaali" katto. Akustointi on yllättävän huomaamaton ja siisti. Toki mieluusti olisin ottanut sen ruiskutetun katon, mutta käytännöllisyys ajoi tässä ulkonäön ohi.Ja nyt kun kattoa on katsellut jonkin aikaa, tuntuu se olevan juuri oikea katto. Näinhän sen pitikin mennä. Katto tuo hieman eloa ja omanlaista rosoisuutta, ja nuo valaisimet sopivat siihen loistavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!