30.1.2016

Meidän 2,5-vuotiasAjattelin pitkästä aikaa omistaa postauksen meidän pienelle miehelle, jospa teitä kiinnostaa millainen meidän 2,5-vuotias on.

Omasta mielestään hän on iso poika. Ei vauva, ei pikkupoika vaan iso poika. Sen saa kuulla lähes tulkoon päivittäin. Ja onhan hän jo melkoinen tietoineen ja taitoineen. Silti aina äidin ja isin pikkupoika. 

Puhetta tulee valtavasti! Pitkiä lauseita, pitkiä tarinoita, hänen kanssaan voi keskustella. Välillä jutut ovat puuta heinää ja välillä jutun juju katoaa. Mutta se ei estä puhetulvaa. Radiosta tai muualta kuultua on kiva toistaa, ja pitkään saikin kuulla Suomipop-toistoa. Huippukivaa oli kun radiosta toistettiin huippukivapistefi. Onneksi jäi osoitteeseen eikä mainoksen sisältöön. 

Osataan kertoa kuinka vanha on ja näyttää sen myös sormin. Tietää äidin nimen ja isin nimen. Oma nimikin osataan kokonaisuudessaan. Tällä viikolla yllätettiin äiti tunnistamalla oman nimen ensimmäinen kirjain. Nyt sitä onkin bongailtu eri paikoista. Kello on hurjan mielenkiintoinen ja päivän aikana kysytäänkin moneen kertaan mitä kello on. 

Lukumäärästä alkaa olla jonkinlaista haisua, tällä hetkellä osataan laskea kolmeen, kun lasketaan jotain tavaroita tms. Numeroita luetellaan kyllä enemmänkin, mutta äidin näkökulmasta tuo kolme on ymmärrettävä lukumäärä. 

Hyppiminen ja pomppiminen on hurjan hauskaa! Taitoja esitellään mielellään. Isille tykätään antaa jätti-isoja haleja, äiti saa pusuja ja nenäpusuja. Kainalossa on hyvä olla, ja äiti on kiva napata kainaloon kun heräilee päiväunilta. 

Pääsääntöisesti ollaan ilman vaippaa, mutta pissahätä ilmaistaan harvoin. Housuun se tulee ellei aikuinen pyydä pissalle. Unilla ollaan aina vaipan kanssa. Housut ja haalarit osataan pukea itse, mutta varsinkin äidin kanssa tähän liittyy melkoinen kiukuttelu. 

Kun oikein innostutaan voidaan huudella "Kitarasoolo!" ja soitella jotain ilmakitaran tapaista. 

Luonteeltaan meidän 2,5-vuotias on ujonlainen, mutta tuttujen kamujen kanssa melkoinen menijä. Kiukutella kyllä osataan, mutta kovasti halutaan auttaa eri askareissa. 

Kuten kuvista voi arvata, tällä viikolla kokeiltiin ensimmäistä kertaa hiihtamistä. Seuraavana päivänä tuo lumi olikin sitten sulanut pois. Hienosti sitä jaksettiin hiihtää, äidillä ei hermoja juurikaan ole kyseisen lajin kohdalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!