25.11.2015

Päivä paloasemalla

Tiesitkö, että paloturvallisuusviikkoa vietetään 21.11.-1.12.? Valtakunnallinen paloturvallisuusviikko avattiin lauantaina Päivä paloasemalla -tapahtumalla ja kävinkinpojan kanssa tutustumassa palolaitoksen toimintaan Naantalissa Luolalan uudella paloasemalla. Yövyttiin appivanhemmilla ja tuo paloasema sattui olemaan lähimpänä. Tapahtuma järjestettiin usealla asemalla ja meillä ainakin oli paljon vaihtoehtoja. Omaa torppaa lähinnä oleva tapahtuma alkoi vasta klo 11.00, myös se vaikutti valintaamme. Saatiin myös ihana kummityttö mukaan äitinsä ja mummunsa kanssa, nyt on nähty aivan liian vähän. Tosin eipä tuossa hulinassa juuri kuulumisia vaihdettu.

Paloasemalla olisi saanut kokeilla käsikäyttöistä vesisammutinta ja sammuttaa jopa ihan oikeaa tulta, mutta ne olivat liian jänniä meidän pojalle. Pienen ujostelun jälkeen uskaltauduttiin autoon istumaan, ja sen jälkeen pitikin siellä käydä muutamaan otteeseen. Tankoa pitkin kokeiltiin liusua, mutta parasta oli ulkona ollut makkarapiste. 

Mennään ensi vuonna varmasti uudestaan, tuolloin poika saa varmasti vielä enemmän tapahtumasta irti. On aivan mahtavaa, että tällaisia järjestetään. Paloturvallisuusviikko päättyy 1.12. Pohjoismaiseen palovaroitinpäivään, muistattehan huolehtia varoittimien kunnosta! Meillä kyllä unhotuu tuo testaus tasaisin väliajoin, siinä on parannettavaa.

2 kommenttia:

  1. Mekin oltiin lauantaina paloasemalla ja huisin kivaa oli! Ihania nämä tällaset tapahtumat =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kanssa! Tärkeää asiaa ja kyllähän ne paloautot ovat pikkuisten mielestä aika ihmeellisiä.

      Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!