20.10.2015

Mu Pori o kaunis

Heti alkuun on varoitettava sillisalaattipostauksesta, tämä hyvin todennäköisesti on sellainen. Täällä kuitenkin ollaan lomalla, minä ja poika pienoisen flunssan kourissa. Itselle se taitaa vasta olla tulossa, poika jo viime viikolla aloitteli. Mies kuitenkin raataa töissä, joten lomaillaan ihan kotosalla.

Syksy on ollut upea ja eilen käväistiinkin Kirjurinluodolla pyöräilemässä kun ostettiin pojalle oma potkupyörä. Samalla olen aloitellut omaa pikku projektia, sillä muutto Porista häämöttää vain kuukausien päässä. Haluan, että olen varmasti tallentanut kaikki parhaat paikat kameralla. Kirjurinluoto on ehdottomasti yksi suosikeista. Huomaan usein ajattelevani, että onko tämä nyt viimeinen kerta ennen muuttoa. Viimeinen kerta Kirjurinluodossa, tässä ravintolassa, viimeinen pyöräily päiväkotiin ja töihin, you name it!

Kyllä täällä Porissa turkulainen hyvin pärjää. Puhuuhan ne välillä vähän omituisesta,tekevät kaikkea yhtäkkiä, mutta omat kokemukset porilaisista ovat varsin positiivisia. Jääkiekkokansaa, ehdottomasti! Tuntuu, että kaikilla on Ässien pipo, takki, puskuritarra. Hirmuisesti näkee katukuvassa.

Muuton myötä asuinympäristö kokee aikamoisen muutoksen. Ensin noin kymmenen vuotta Turun keskustassa ja siihen perään pari Porin torin laidalla. Ja siitä sitten pieneen kuntaan Turun viereen omakotitaloon. Onhan siellä kaksi kauppaa, kebula ja paikallinen kuppila. Eipä taideta jatkossa ihan ex tempore mennä ravintolaan syömään. Ei valita mennäänkö Nepalilaiseen, burgerille vai pihville. Toisaalta Pori on toiminut tässä pienenä puskurina, ravintolatarjonta ei ole ihan sellaista kuin Turussa. Onhan niitä vielä testaamatta, Raatihuoneen kellaria työkaverit suosittelivat, mutta sinne olisi kiva mennä ihan kahdestaan. Mutta täällä lemppareiksi ovat nousseet Yak & Yeti (nepalilainen), S-Ryhmän Amarillo ja Torero (eipä olisi uskonut!) ja uutena Blind Burger.

Pori on kivankokoinen kaupunki, jossa etäisyydet ovat toimivat. Jos me olisimme eri puolilta Suomea tai läheiset olisivat ripoteltuna sinne tänne, voisimme harkita tänne jäämistä. Työpaikka pyöräily-/kävelymatkan päästä kotoa ei olisi ollenkaan mahdottomuus ja luultavasti omakotitalon saisi ostettua hieman edullisemmin. Rakentamisessa ero tuskin olisi. Kirjuriluodon loistavat puitteet olisivat iahn kulman takana, ja sieltä löytyy ilmaista parkkitilaakin.

Tietenkin olen aivan täpinöissäni muutosta, mutta olen luonteeltani tällainen herkkis. Töitäkin ihanassa työpaikassa on jäljellä vain pari kuukautta, jaiks!

Ps. Tiesittekö, että lastenhuoneen tapetin päättäminen on aivan käsittämättömän vaikeaa?! Luulin pääseväni helpolla, mutta kävikin ilmi, että meidän makumme eroavat tässä melkoisesti.Mu Por

2 kommenttia:

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!