12.10.2015

Meillä kokataan yhdessä (sis. arkiruokareseptin)

Sain viime viikolla työkaverilta uuden reseptin kokeiltavaksi ja tänään valmistettiin yhdessä pojan kanssa Egytptin pataa. Helppoa kuin mikä ja soveltuu loistavasti viikkoon, jolloin ollaan pojan kanssa kahdestaan. Tätä varmaan syödään kolmena päivänä.

Joonatan alkaa olemaan jo niin iso poika, että hän mielellään auttelee äitiä kokkailussa. Yleensähän tämä tarkoittaa enemmän työtä äidille ja hitaampaa valmistumista, mutta on ihanaa seurata toista tohkeissaan. Tällä kertaa poika sai ensin siirtää paloitellut sipulit leikkuulaudalta lautaselle ja sen jälkeen tehtiin sama juttu paloitelluille kurkuille. Sipulit kaadettiin yhdessä pannulle ja lopuksi poika sai laittaa kurkut vuuan päälle. Yksinhän tämän kaiken olisi tehnyt nopeammin, mutta mieluummin näin kuin kiukutteleva lapsi jaloissa. 


800g jauhelihaa
2 sipulia
3 herkku-/suolakurkkua
4 dl pitkäjyväistä riisiä
2 valkosipulinkynttä
1 litra lihalientä
2 prk smetanaa
2 tl grillimaustetta
suolaa
mustapippuria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Keitä riisi lihaliemessä kypsäksi. Riisin kypsyessä paista jauheliha ja sipulit ja mausta seos. Sekoita riisit ja jauheliha sekaisin, lisää smetana ja pieniksi kuutioidut kurkut. Levitä seos voideltuun vuokaan ja paista 20 minuuttia.

Kuten ehkä kuvista näkyy, jätin itse smetanat ja kurkut tuohon vuuan päälle. Ajattelin, että jos poitsulle ei oiken nuo iske, niin riisi ja jauheliha maistuvat varmasti. Vaikka meillä ollaan kyllä pääsääntöisesti menty sillä logiikalla, että lapsi syö mitä hänelle tarjotaan. Varmasti on mehukkaampaa kun kaikki ainekset ovat sekoitettu yhteen, ja hyvinhän nuo kaikki pojalle upposivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!