26.9.2015

Unelmien koti: sisustusvalintoja

Tuntuu ihan uskomattomalta, että tässä viime päivien aikana ollaan tehty monta sisustusratkaisua! Ei niitä nyt heti olla asentamassa, mutta täytyy huomioida eri tuotteiden toimitusajat. Välillä voi joutua odottamaan useitakin viikkoja.

Nyt on kuitenkin valittu laminaatti, akustiikkakatto, maalit ja laatat/kaakelit. Laminaateista tilattiin tuota kuvissa näkyvää tummempaa harmaata, joka jännittää melko paljon. Ollaan kyllä katsottu mallipalaa tontilla (kuinka kauan voi puhua tontista?), jossa se ei näyttänyt läheskään noin tummalta. Jos olisimme valinneet lattian täällä kotioloissa, olisimme varmastikin päätyneet tuohon vaaleampaan. Täällä kuitenkin valo-olosuhteet ovat täysin erilaiset. Luonnonvaloa tulee sisään vähemmän ja asunnon valot tuovat todella keltaista valoa. Lisäksi tämänhetkisen asunnon lattia on väriltään aivan eri maailmasta ajatustemme kanssa, ja taustalla vaikuttaa noiden mallipalojen väriin. Eiköhän se ole hyvä!

Materiaalina päädyimme (minä ehkä enemmän) laminaattiin parista eri syystä. Meille tulee siis laattalattia ainoastaan kylpyhuoneeseen, kodinhoitohuoneeseen ja vessoihin. Yksi vaikuttava tekijä oli laminaatin edullisuus parkettiin verrattuna. Mikäli olisimme päätyneet parkettiin, olisin ehdottomasti halunnut yksisauvaisen. Ja se taas tietää hinnan melkoista pompsahtamista. Toinen syy oli käytönnöllisyys. Laminaatti kestää kolhuja paremmin ja tässä pikkulapsivaiheessa on mielestäni turha tuhlata parkettiin. Kustannuksissa näiden kahden materiaalin välinen ero olisi meidän neliöillä ollut lähellä 10 000e. Laminaatti on vaihdettavissa, parketin toki saa hiottua. Mutta itse en koe parkettia mitenkään välttämättömänä, enkä koe sen vaikuttavan omaan asumismukavuuteemme. Vinyyli ei edes ollut vaihtoehtona, sillä me emme kumpikaan pidä sen tunnusta jalan alla.

Toinen kuvissa näkyvä materiaalivalinta on akustointikatto. Koska meillä on melko iso korkea tila, oli akustointi välttämätöntä asuinmukavuuden kannalta. Eiväthän nämä mitään kauneuskilpailujen voittajia ole, mutta talo tehdään asumista varten. Halusin ehdottomasti nähdä akustointikattoja "livenä" ennen valintaa. En missään tapauksessa halunnut sellaista reikäpaneelia, jota on kaikissa julkisissa tiloissa, ja joka näyttää juuri siltä. Miehen työkaverilla on myös ollut rakennusprojekti käynnissä, ja pääsimmekin heti heidän muutettuaan katsomaan akustointia. Olin positiivisesti yllättynyt, sillä katto ei näyttänyt niin pahalta kuin odotin, en kiinnittänyt siihen juurikaan huomiota. Joten erinäisten pohdintojen jälkeen päädyimme samaan akustointiin. Missään tapauksessa emme edes miettineet tuota puunväristä, vaan tämänkin piti olla mahdollisimman valkoinen.

Kiintokalusteita ollaan myös tässä pyöritelty ja valinta luultavasti tehty. Vielä täytyy käydä läpi materiaalit ja muut jutut, joten niistä lisää kun on homma lyöty lukkoon.

2 kommenttia:

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!