22.8.2015

Unelmien koti - Mitä sille kuuluu?

Luvassa kunnon kuvapläjäys rakennusmaalta. Edistys tuntui huimalta kun mies lomallaan naputteli väliseinät umpeen. Nyt taas on ollut pienempää hommaa, joka ei pahemmin näy. Seuraava iso harppaus näkynee tasoituksen ja pohjamaalauksen jälkeen. Siitä kuvamateriaalia varmaan reilun kuukauden päästä. Täältä löydät pohjapiirustukset, jos haluat selkeämmän kuvan järjestyksestä. 

Sisälle tultaessa ensimmäisenä oikealla puolella on kodinhoitohuone. Kodinhoitohuonetta on tarkoitus käyttää arkieteisenä, varsinainen eteinen on melko pieni ja kodinhoitohuoneesta löytyy kurasyöppökin. Ikkunan alle tulevat pesukone ja kuivausrumpu, väliovesta alkaa kaapistot istuimella ja parilla korkealla kaapilla (siivous- ja pyykkikaapit). 
Kodinhoitohuoneen jälkeen seuraavana luvassa on vieras-wc. Toki varmasti itsekin sitä käytämme, mutta tänne ei kasata hammasharjoja, meikkejän sun muita. 

Seuraavana onkin vanhempien makuuhuone, josta löytyvät myös wc ja vaatehuone. Oma makuuhuoneemme on pieni, emme halunneet siihen käyttää turhia neliötä, vaikka ainakin viime vuoden asuntomessuista jäi mielikuva valtavista makuuhuoneista. Emme kaipaa makuuhuoneeseen isuinryhmiä tai muita lisävarusteita.
Eteenpäin jatkettaessa seuraavana vastaan tulee pienenpieni pukuhuone ja kylpyhuone saunoineen. Pukuhuoneesta on käynti terassille, ja pukuhuone on tosiaankin hyvin pieni. Mutta on mukavaa, että vaatteiden vaihdolle on oma pieni tilansa, eikä olohuoneesta ole suoraa näkymää suihkutiloihin. Kylpyhuoneesta löytyy kaksi suihkua ja toivottavasti myös poreamme, Ainakin paikka sille on, toivottavasti myös budjettia.
Kaiken edellä mainitun toisella puolella on yhdistetty keittiö, ruokailutila ja olohuone. Ruokailutilan ja olohuoneen katto on korkealla, keittiössä taas on "normaalikorkeudessa". Keittiön ja ruokailutilan rajalta on myös käynti ulos. Takka tulee ennen pukuhuoneen sisäänkäyntiä.
Yläkerrasta löytyy toisesta päästä kaksi makuuhuonetta ja tuohon käytävän päähän tullee ikkunan eteen pieni työpöytä. Toinen makuuhuonesta on keittiön yläpuolella ja toinen kodinhoitohuoneen.
Yläkerrasta löytyy oma pieni kylpyhuoneensa ja tämä on tarkoitettu yläkerran asukkaiden käyttöön. Meidän hammasharjat löytyy makuuhuoneen yhteydessä olevasta vessasta, yläkerran asukkaiden taas täältä.
 Kylpyhuoneen vierestä löytyy toinen olohuone,joka on avointa tilaa.
Toisesta päästä yläkertaa löytyy vielä yksi makuuhuone, josta tullee pojan huone. 
Omalla sisäänkäynnillään on myös kodin tekninen tila, joka on äärimmäisen pieni! Tähän moni olisi halunnut lisää neliöitä, jottei kaikkien laitteiden sijoittelu olisi ollut niin vaativaa. Toisaalta on mukavaa, ettei tähänkään käytetty turhia neliöitä.
Piha ei tule vielä pitkään aikaan olemaan lähelläkään valmista! Mutta joitain aarteita täyttömaan mukana on tullut. Raparperin olen aikeissa siirtää talteen ja naapuri vinkkasi tontilta löytyvän myös kuunliljaa, jonka voi myös siirtää talteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!