3.8.2015

"Sun lapses psyyke kärsii"

Tämä pakko kirjoittaa heti tuoreeltaan, vielä kun tapahtuma on muistissa. Olen niin hämmentynyt. 

Käveltiin leikkipuistosta kotiin kiukuttelevan taaperon kanssa. Kyseinen taapero ei ollut puistossa totellut äitiä ja isiä, joten suunnattiin kotiin. Taapero kiukutteli ja huusi äitin syliin. Jota hän tekee aina kiukutellessaan, vaikka olisi äidin sylissä. 

Tuon muutaman kymmenen metrin aikana eräs valveutunut keski-ikäinen nainen koki tehtäväkseen puuttua kasvatukseemme. Jos mies on lapsen isä, tulisi hänen olla hellempi, lapsen psyyke kärsii ikuisesti tuollaisesta toiminnasta. Ja jos ei osaa niin, voisi kuulemma mennä koulutukseen. Lastensuojeluilmoituksen tekemistä mietti kyseinen rouva. Kävelimme kyseisen leidin ohi sanomatta sanaakaan. Mutta minä olin varsin pöyristynyt. 

Kyse oli sekunneista mitä tuo nainen näki. Niiden sekuntien aikana uhmakas, kaksivuotias kiukutteli aivan normaalisti, häntä ei pahoinpidelty, vanhemmat eivät olleet päihtyneitä eikä hän ollut yksin.  

Näyttääkö meidän vanhemmuutemme oikeasti noin hälyyttävältä jonkin mielestä? Oletteko te kokeneet huutelua kadulla? 

8 kommenttia:

 1. Voi näitähän riittää! Kun mä olen kantanut raivoavaa taaperoa ulos kaupasta oon saanut jos jonkinmoista kommenttia. Eihän nykyaikana saa lasta edes katsoa enää ilkeästi. Älä välitä muista - tehän niissä tilanteissa olette ja kasvatte omaa lastanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä pöyristyttävää. Ymmärtäisin jos tilanne olisi oikeasti ollut jotenkin kaaoottinen, mutta siinä käveltiin ja puhuttiin normaalilla äänellä :)

   Poista
 2. Voi että pistää nyppimään just tommoset, jotka näkee sekunnin tilanteen ja siinä sitten on niin besser wissereitä.
  Mä viimeks eilen huusin vaan että "tuu nyt daniela!" Ku neiti nykyään koko ajan keksii pihalla lähteä eri suuntaan.. Ja yksi ohikulkeva pariskunta pysähtyi, siis PYSÄHTYI kattelemaan, muori otti jopa aurinkolasit pois päästä.. En kuullu mitä se mutisi, mut ei mitään kauhean iloisesti. Teki mieli kysyä että no mitähän nyt tein väärin?! on se kumma ku nii monet keski-ikäset kokee asiakseen puuttua toisten kasvatukseen, mut itellään jääny oppimatta, että on kohteliasta antaa vanhempien hoitaa lapsensa ihan itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset ovat kyllä hassuja! Tottakai lasten huonoihin oloihin on puututtava, mutta kyllä jotain realismia pitää oll matkassa mukana. Ei lapsi siitä vahingoitu jos ei aina saa tahtoaan läpi.

   Poista
 3. Ei se lastensuojeluilmoituskaan tee pahaa lapselle. Musta on parempi tehdä jos henkilöstä niin tuntuu. Ei vanhemmatkaan oo kaiken tietäviä besser wissereitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tietenkään tee! Tietenkin oma näkemys on aina puolueellinen, ja joissain tapauksissa väärä. Mutta tässä ei ollut mitään pahaa.

   Poista
 4. Uskomatonta! En osaa sanoa miten itse reagoisin.. Toisaalta hyvä uutinen että ihmiset ovat valveutuneita, mutta herranjestas nyt sentään! Meillä kolmeveellä uhma päällä ollut jo ties kuinka pitkään, ja huutoa mahtuu puolin ja toisin päiviimme. Ilmeisesti näiden kaikkitietävien mielestä lasten kuuluisi aina saada tahtonsa läpi... Mitähän siitäkin tulisi :D

  Kiitti kun kävit linkkaamassa blogisi mulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit kurkkaamaan!

   Oma reaktio tosiaan oli lähinnä reagoimattomuus. Tuntui niin omituiselta. Ja tosiaan, valveutuneisuus ei ole paha asia.

   Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!