17.6.2015

Lapsiperhetekemistä Porissa

Tiedättekö sen tunteen, kun keksii (omasta mielestä) kivan aiheen, josta kirjoitella? Ja sitten homma menee ihan pieleen toteutusvaiheessa. Tämä on sellainen postaus. Usein sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. No ei tässä. Kuvista ei ilmene se mitä haluaisin. Linssin läpi ei vain saanut sellaista näkymää, joka kuvaisi tarpeeksi. Joten älkää jättäkö mielikuvaanne näiden kuvien varaan.

Sain idean tehdä pienen esittelyn Porin tarjonnasta lapsiperheille. Ajatuksena kertoa hieman mitä Porissa voisi lasten kanssa tehdä jos vaikka kesällä tänne tulee. Senpä takia huonoista kuvista huolimatta toteutan postauksen nyt, sillä uusia kuvia pääsen ottamaan vasta miehen loman jälkeen.

Asumme itse aivan keskustassa ja liikummekin pääsääntöisesti kävellen tai pyörällä. Ehdoton ykkönen esimerkiksi päivän vierailulla on Kirjurinluoto. Uskoisin sen vetoavan melko laajaan ikäskaalaan, ihan perheen pienemmistä ehkäpä sinne 10-12-vuotiaisiin asti. Riippuen tietenkin lapsen kehityksestä. Kirjurinluodolla saa helposti kulumaan koko päivän tai enemmänkin. Kirjurinluodolta löytyy alpakoita, kanoja, riikinkukkoja ja pikkukilejä. Niitä meidän poitsu tykkää katsella ja ruokkia (niille sopivalla ruualla).
Leikkipuistoja löytyy monta moneen eri makuun. Pelle Hermannin leikkipuisto, Merirosvolaiva, Kuunari Tähti (esteetön), Lilliputin maa, Kolmen Karhun puisto, Angry Birds -puisto ja Lasten Liikennepuisto. Puistojen välistä löytyy viheralueita, joilla voi istuskella sekä penkkejä että pöytiä evästelyyn.
Välillä voi hypätä vilvoittelemaan pienelle uimarannalle Kokemäenjoen rannalle. Rannalla voi oleskella hiekalla tai melko laajalla nurmikentällä. Aurinkoisina päivinä ranta on arvatenkin täynnä, mutta tähänastisen kokemukseni mukaan tilaa löytyy aina eikä ranta ole tuntunut liian ahtaalta.

Kannattaa poiketa myös Satakunnan Vihertietokeskuksen puolelle. Löysin tämän paikan vasta tänä kesänä, viime kesänä ei pojan kanssa niin pitkälle menty. Vaikka eihän se ole edes pitkällä, ihan vieressä. Vihertietokeskukselta löytyy näyttelypuutarha, jossa näkee tällä alueella viihtyviä kasveja. Hyvin rentouttava paikka. Paljon penkkejä ja seesteistä tunnelmaa. Ja melkoisen kesyjä oravia, Joonatan oli niistä aivan haltioissaan.
Kivaa tekemistä koko perheelle voi olla myös Frisbeegolfin pelaaminen, Kirjurinluodolta löytyy oma kenttä.
Kirjurinluodolta löytyy myös kahvila- ja ravintolapalveluita, mutta myös nuotiopaikka sitä kaipaaville löytyy. Kahvila Viksussa on ystävällistä henkilökuntaa, joka on ainakin toistaiseksi aina lämmittänyt meille pojan ruoka-annoksen, joka meillä on ollut mukana.

Tietenkin Porista löytyy myös upea Yyterin ranta, jonne ajaa keskustasta sellaisen 15-20 minuuttia. Tänä kesänä ei vielä olla siellä käyty, mutta eiköhän heinäkuussa tarkene.

Tästä pääsee ihan virallisille Kirjurinluodon sivuille, lue ihmeessä lisää ja mene käymään!

Ps. Eläimetkään eivät olleet niin kovin kuvauksellisella tuulella, oravaa lukuun ottamatta :)
 

4 kommenttia:

 1. Kaupunkipostaukset on kivoja! Mulla on kanssa ollut suunnitteilla tehdä pian postausta Porvoosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Porvoo on kuulemma kaunis, vielä en ole päässyt tutustumaan. Mutta ehdottomasti haluan! Postausta vaan kehiin :)

   Poista
 2. Kiva postaus ja mukava blogi muutenkin :)!
  Helpottaisi lukemista kumminkin hirmuisesti jos tekstit näkyisivät kokonaisuudessaan heti kun blogin avaa. Mielipidekysymyksiä tietenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! Luetko mobiilisti vai ihan koneelta? Täytyykin tutkailla asiaa, olen koko ajan ollut siinä mielikuvassa että koneella näkyvät kokonaan ja mobiilissa taas lyhyempänä.

   Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!