15.6.2015

Ä-ä-ä-änkytys

Hieman ennen kesälomaa meillä alettiin änkyttämään. Änkytystä kesti muutaman viikon ja se alkoi ihan yhtäkkiä. Poika puhui aiemmin melko hyvin, nyt osa tutuistakin sanoista alkoi tulla änkyttäen. Puheen kehitys on mennyt huimaa vauhtia eteenpäin, kovasti ajattelen että ajatus puheesta taisi mennä nopeammin kuin itse puhe. Tuntui kuitenkin hassulta. Ja pieni ajatus jossain mielenperukoilla ihan oikeasta änkytyksestä.

Mietitytti myös miten loma vaikuttaa änkytykseen, päiväkodissa kun opitaan hirmuisesti vertaisilta. Ja tämä rutiini muuttuu, vaikka lomalla toki varmasti nähdään muita kavereita. Änkytyksestä kun on niin hirmuisen helppoa tulla kiusatuksi. Nyt kuitenkin änkytys on jäänyt. Joitain sanoja tulee takellellen, mutta se nyt on täysin normaalia. Äidinkin huoli on hälventynyt.

Onko teillä kokemusta änkytysjaksosta?
Muutenkin tuo poika saa äidin hiukset huolesta harmaiksi. Lauantaina kaatui pihalla juoksennellessaan ja nyt on otsassa sininen kuhmu. Samaisena iltapäivänä alkoi ontumaan ja nilkuttamaan toista jalkaansa, muutaman kerran jalka petti alta. Päivän mittaan jalka sai voimansa takaisin ja toimii nyt ihan normaalisti (taisi hyppelyssä jotenkin hetkellisesti vinksahtaa) ja mustelma ja kuhmukin ajallansa lähtevät pois.

2 kommenttia:

  1. Omakohtaista kokemusta änkytysjaksosta ei ole (ei ole omia lapsia), mutta veljenpojalla oli jossain vaiheessa tuota änkytystä. Saattoi tarttua ne helpoimmatkin sanat jonnekin, eikä millään saanut niitä sanottua. Kesti jonkin aikaa, kunnes alkoi helpottua, nykyisin ei änkytystä ole ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Meilläkin änkytys on jo täysin kadonnut, hyvin lyhytaikainen vaiva oli.

      Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!