30.3.2015

Energiavaje

Olen diagnosoinut itselleni energiavajeen. Olen jo pitkään ollut todella väsynyt. Iltaisin poika menee kahdeksalta nukkumaan, itse menen varmaan yhdeksän aikoihin rättiväsyneenä. Telkkarisarjoja en seuraa, en vain jaksa. Muutama mielenkiintoinen sieltä tulee, joita olisi mukava seurata. Blogia voisi kirjoittaa pojan nukkuessa, mutta en jaksa.

Ruuhkavuodet. Ne löytyvät energiavajeen taustalta. Perheestä löytyy pieni lapsi, käydään töissä ja rakennetaan taloa. Koska taloa rakennetaan viikonloppuisin, rullaa arki suhteellisen mukavasti. Muutenhan mies olisi arki-illatkin rakentamassa. Toisaalta tämänhetkiset asumisjärjestelyt ja talon rakennus aikaansaavat energiavajetta. 

Pääsääntöisesti säännöllistä työaikaa tekevät odottavat viikonloppuja, perheen yhteistä aikaa ja rentoutumista. Tällä hetkellä koen viikonloput ehkä jopa stressaavampina kuin arjen. Saattaa kuulostaa hassulta, mutta vuoden tätä elämää viettäneenä voin sanoa, että näin se omalla kohdallani menee. 

Alkuviikolla pestään viikonlopun pyykkejä ja keskiviikkona mietitään mitä vaatteita pitää pestä, jos niitä haluaa perjantaina ottaa mukaan. Torstaina aloitetaan pakkailu, jotta perjantaina lähtö sujuu jouhevasti. Perjantaina viedään pojan kanssa mies töihin, poika päikkyyn ja äippä töihin. Usein menen oman työpäiväni jälkeen kotiin pakkaamaan puuttuvat omat ja pojan tavarat. Odottelen mieheltä tietoa, että koska voi hakea töistä. Haen pojan päikystä ja haetaan isi. Suhautellaan Raumalle tai Laitilaan ABC:lle syömään (mitä herkkua). Usein ei voida ajaa suoraan, sillä pojan pitää saada ruokaa. Nykyisin poika vaatii myös viihdykettä matkoilla kun ei enää nuku. Lauantait ja sunnuntai mies tekee pitkää päivää tontilla. 

Viikonloput vietämme aina toisten nurkissa. Ja nyt olen vakuuttunut, että tässä on suurin syy energiavajeeseeni. Tietenkin olen kiitollinen majoituksesta, lapsenvahtiavusta ja kaikesta mitä läheiset tekevät meidän eteemme. Mutta on aivan eri asia viettää viikonloppu omissa kuin toisten nurkissa. Olen joka viikonloppu pinna kireällä kun autoa täytetään suuntaan tai toiseen lähtiessä. 

Helppoa ei varmastikaan ole meitä majoittavillakaan. Jos sattuu itse olemaan kotona tuolloin, voi heittää hyvästit pitkille aamuille ja omalle kotirauhalle. 

Jos kaikki menee putkeen, on tätä reissuelämää jäljellä tämän vuoden loppuun. Jos ei mene kuten Strömsössä, niin hieman pidempään. Toivon, että energiavarastoni alkaisivat kevään ja valon myötä täyttymään, pinnakin voisi vähän pidentyä. Mies tästä eniten kärsii, saa kuulla eniten kiukuttelua. Energiavaje näkyy myös inhottavasti omassa ruokavaliossa. Koko ajan tekee mieli herkkuja ja napostella. Palkinnoksi, piristykseksi, ihan mikä tahansa syy käy. Tai ainakin se tuntuu siltä. Ruuallakin voisi olla vaikutusta omaan olotilaan. Haaveilen rauhassa tehdystä ruuasta, herkullisista salaateista, hedelmistä, en vain jaksa niitä koskaan tehdä. Kesällä mieskin pitää (ainakin on tarkoitus) oikeaa lomaa, voitaisiin viettää perhe- ja parisuhdeaikaa ihan rennosti. Pidetään katse palkinnossa, se kuitenkin on aika lähellä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!