18.2.2015

Unelmien koti: pohjapiirustukset

En olekaan vielä kertaakaan esitellyt meidän tulevan kodin pohjapiirustuksia, joten eiköhän ole niiden vuoro. Talon pohja on muokattu erään valmistajan talomallista. Mies kovasti piirteli pohjia ennen arkkitehtia ja mietti eri ratkaisuja. Arkkitehdille veimme omat piirustukset ja hänen tehtävänään oli lähinnä tehdä viralliset kuvat sekä julkisivut ja ikkunat. Julkisivuihin mies olisi kaivannut enemmän arkkitehtonisia ratkaisuja. Jos resursseja olisi rajattomasti, olisimme mielellämme ottaneet hieman lisää neliöitä alakertaan. Mutta resurssit ovat rajalliset. 

Aloitetaan alakerrasta, johon sijoittuvat meidän "yleiset" tilat. Alhaalta löytyy keittiö, ruokailutila, olohuone, kodinhoitohuone, wc, kylpyhuone, pieni pukuhuone sekä meidän makuuhuone omalla vaatehuoneella ja wc:llä. Pääsisäänkäynti ja kodinhoitohuoneen ovet ovat vierekkääin, ja tarkoituksena onkin käyttää kodinhoitohuoneen ovea arkikäytössä. Keittiöstä avautuu näkymä ruokailutilaan ja olohuoneeseen, jotka ovat avointa tilaa, katto löytyy noin 5,5 metrin korkeudesta. Takka tulee olemaan Schiedelin Ekko, jossa lasiluukku avautuu kahteen suuntaan, olohuoneeseen ja eteiseen. Hormi lähtee seinästä meidän vaatehuoneeseen, josta se lähtee ylöspäin. Hormi on harkkohormi, joka sulautetaan osaksi yläkerran seinää, eli näkyvää hormia ei tule. Alhaalla on myös tekninen tila, mutta ei siitä sen enempää.

Näistä arkkitehdin kuvista poiketen keittiö tulee olemaan hieman erilainen. Liesi ja uuni tulevat niemekkeeseen/saarekkeeseen. Saunankaan malli ei ole lukkoon lyöty, katsotaan sitä sitten lähempänä. Yläkerrasta löytyy kolme makuuhuonetta, wc/suihku sekä aulatila. Tänne on tarkoitus sijoittaa lasten makuuhuoneet. Aulatila tuli hieman vahingossa, ei keksitty siihen muutakaan. Uskon ratkaisun olevan kuitenkin käyttöömme sopiva. Tänne on tarkoitus sijoittaa toinen tv, tarvittaessa lapset voivat katsoa jotain lastenohjelmia ja vanhemmat taas alakerrassa omia ohjelmia. Teininä lapset varmasti myös haluavat mieluummin viettää aikaansa ilman vanhempia.


Talon runko on tehty Lakan kivistä ja ikkunat ja ovet ovat Alavus-ikkunoiden. Takka tulee Piiloltalta. Katto on konesaumattu peltikatto Ruukin rr23 (tummanharmaa). Portaat ovat betonia, betonit on tilattu Ansion Sementtivalimolta, kuten myös ontelolaatat. Voisinkin tehdä vielä oman postauksen valitsemistamme tuotteista ja siitä miksi niihin on päädytty. Harkoista olenkin joskus jotain kirjoittanut, mutta muuten on tainnut jäädä kertomatta näistä. Vielä on paljon materiaaleja päätettävänä, sen suhteen ollaan alkumetreillä.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä ja toimivalta näyttää talonne pohjaratkaisu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu! Kiva kuulla muiden mielipiteitä, itse sitä on hieman sokeutunut.

      Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!