11.2.2015

Koekeittiössä

Meillä on työpaikalla kerran kuussa lähikollegoiden kanssa pieni kahvituokio, jossa tarkoitus ei ole pohtia niitä polttavia työasioita vaan luoda hyvää yhteishenkeä ja jakaa mahdollisia painoja harteilta. Jokainen hoitaa vuorollaan kahvilan tarjoilut. Lupauduin vastaamaan helmikuun kahvilasta.

Lisähaastetta tarjoiluun tuo yksi erityisruokavalio, haaste tosin oli mielenkiintoinen. Kyseessä on scd-ruokavalio ja kokeiluun pääsi netistä löytämäni muffinsiohje, jota hieman muokkasin. 

Banaanimustikkamuffinsit (SCD) 

3 munaa
2,5 dl mantelijauhoa 
0,25 dl sulatettua voita 
0,5 dl hunajaa 
1 banaani (muussattuna) 
0,5 tl ruokasoodaa 
Ripaus suolaa 
0,5 dl pakastemustikoita 

Yhdistä kuivat aineet. Vaahdota munat ja hunaja huolellisesti. Lisää muna-hunajaseokseen vuorotellen sulatettua voita ja kuivia aineita. Lisää muussattu banaani ja mustikat, sekoita vain sen verran että menevät sekaisin. Jaa taikina muffinssivuokiin, muista jättää kohoamisvaraa. Paista noin 190 asteessa 15-20 minuuttia. 

Tästä olisi tullut ehkäpä noin 14 muffinssia, mutta koska pelissä on vain 12 paikkaa, tein 12 muffinssia. Töissä vielä vaahdotin kaksi valkuaista ja puoli desiä hunajaa ja tein marengin kuorrutteeksi. Kaasupolttimella vielä ruskistin pintaa.On muuten ärsyttävää kun kuvien väri vaihtelee hirmuisesti riippuen näytön kallistuksesta. Tiedä sitten mikä näyttää eniten siltä miltä pitäisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!