22.1.2015

Unelmien koti edistyy

Välillä taas raksapäivityksiä. Talo näyttää jo talolta ja minä odotan malttamattomana sisustusratkaisuja. Kuvat ovat tammikuulta, mutta näiden oton jälkeen on jo ehtinyt pieniä edistysaskeleita tapahtua, joten pikkaisen pidemmällä ollaan.
 

Meille tulee korkea, avoin ruokailutila/olohuone, johon myös keittiö yhdistyy. Keittiön ja ruokailutilan välissä on ovi terassille.


Raput yläkertaan tulevat ruokailutilan viereen.


Keittiön välitila on kokonaan ikkunaa ja toiseltakin seinältä löytyy mukavan kokoinen ikkuna. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi ikkunoita voinut vielä miettiä, sillä nyt keittiön kaapistoratkaisuille ei kovinkaan paljoa jäänyt tilaa. Ja kyllähän me keittiöitä käänneltiin ja väänneltiin, mutta olisi siihen silti voinut jättää enemmän pelivaraa.Yläkerran aukko on kooltaan reilu 40 m2.


Yläkertaan tulee kolme makuuhuonetta, wc/suihkutila sekä avoin "olohuone". Meillä kyllä telkkari tulee myös alas. Useassa asunnossa tuntuu nykyään olevan olohuone telkkariton, mutta ei meillä.


Rappujen toiselta puolelta löytyy kodinhoitohuoneen, wc:n ja meidän makuuhuoneen ovet. Meidän makkariin tulee lisäksi oma wc ja vaatehuone.


Rapuista tulee (toivottavasti) katseenvangitsija. Instagramissa raput ovat jo näkyneet ilman muotteja, täytyy muistaa ottaa kameralla kuva ja tänne bloginkin puolella laittaa kuva. Niistä tulee upeat! Halusimme portaista mahdollisimman avarat ja sitä on tulossa.


Tällä hetkellä urakka on lähes siirtynyt urakoitsijalta omille harteille. Tosin urakoitsijan tulee muun muassa korjata ontelolaattoja, koska eivät niihin poranneet asennettaessa reikiä. Tämän johdosta ne jäätyivät ja sulattuaan niistä on lohjennut paloja. Täytyy kyllä sanoa, että ilman tuota miekkosta ja miekkosen tarkkaa silmää olisi korjailtavaa tässä vaiheessa enemmän. Oviaukkoja on jouduttu korjailemaan sekä ikkunoiden korkeuksia muuttamaan. Suuri etu on miehen järjestä, jo rakentaneista kavereista sekä muista sukulaisista ja tuttavista, jotka asiasta jotain ymmärtävät.

4 kommenttia:

 1. Kylläpä on talo jo pitkällä! Ihanat ikkunat ja niistä näkymä mäntymetsikköön. Koska teillä on tarkoitus muuttaa taloon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutetaan vasta keväällä 2016, siihen asti miehellä on työt Porissa. Ikävä kyllä mäntymetsikkö tullee hieman häviämään, sillä siihen on kaavoitettu paritaloja. Tosin niiden rakentaminen olisi jo pitänyt alkaa, eikä vielä olla meille papereita tuotu näytille. Ei ainakaan ihan heti ole alkamassa.

   Poista
 2. Upean näköinen koti on teille tulossa!

  VastaaPoista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!