27.1.2015

Pari sanaa portaista

Viikonloppuna oli pakko ottaa muutamia kuvia portaista, jotta pääsen niitä teille esittelemään. Ihan pikkuisen olen innoissani niistä! Sain napsittua kuvat ennen väliaikaisen kaiteen rakentamista, joka ehkäpä hieman vääristää portaita.
 

Portaista on nyt siis poistettu valumuotit ja niiden rakenne hahmottuu ainakin omasta mielestä paremmin. Toki mielikuvitusta pitää käyttää jonkin verran lopputuloksen kuvittelemiseksi. Kuten aiemmin mainitsin, oli tavoitteena mahdollisimman ilmavat portaat. Mikäli mahdollista, ilman tukitolppia. Alun perin suunnittelimme teräsportaita, mutta vaihdoimme suunnitelman valuportaisiin. Itse olin niitä aiemminkin pitänyt varteenotettavana vaihtoehtona, mies heräsi tähän vähän myöhemmin. Minä kun en rakentamisesta mitään ymmärrä, en myöskään tiennyt onko haluamamme portaat mahdollista valaa.


Miehen tutkittua asiaa meille selvisi, että valuportaat ovat mahdolliset ilman tukitolppia. Rautaa portaat ovat täynnä ja niiden tukeminen alkaa yläkerran ulkoseinän vierestä. Lopputuloksessa portaat ovat valkoiset, askelmien päällinen samaa materiaalia kuin lattiat ja kaiteet ovat lasiset.


Portaat ovat keskeisellä paikalla. Alimman kuvan vasemmassa alareunassa näkyy takan paikka. Siitäkin muuten tulee hieno! Mutta siitä sitten myöhemmin lisää. Mutta ehkäpä tämä tieto auttaa lopputuloksen hahmottamisessa.

2 kommenttia:

  1. Vau voin kuvitella kyllä kuinka upeet ovat valmiina ! Ihanat kun ne vaan leijuu tuossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juuri tuollaista kevyttä ja "leijailevaa" halusimmekin.

      Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!