11.1.2015

Lelujen valtakunta

Monessa mamma- tai perheblogissa on esitelty joulupakettien sisältöä ja jo ennen joulua moni kirjoitti lelupaljoudesta. Siitä se idea sitten lähti, meidän jälkikasvun leluvuoren esittely.
 

Kaikki "pikkulelut" säilytetään tässä korissa. Nyt se alkaa jo hieman käymään ahtaaksi.

Pikkulelujen lisäksi käytöstä löytyy muutama isompi lelu. Keinuhevonen ja -tuoli pysyvät suurin piirtein paikallaan, autolla ja taaperokärryllä liikutaan enemmän. Nykyään tosin keinutuolia raahataan perässä, pisimmillään olohuoneeseen asti. Taaperokärry ja keinuhevonen on saatu kastelahjaksi, auto on joululahja kummitädiltä ja -sedältä. Keinutuoli taas on minun vanha.


Tämäkin voitaneen laskea isoksi leluksi. Numeromatto on isin ostos muistaakseni Biltemasta. Poika tykkää irrotella paloja ja numeroita. Myöhemmin voidaan sitten tutustua numeroihin ja vaikka laskuihin paremmin.


Kirjoja on kertynyt jonkin verran. Iso osa on lahjaksi saatuja, osa on tilattu Libero-pisteillä. Läppäkirjat ovat superkivoja, tosin Puppe-kirjoista on melkein kaikki läpät revitty irti.


Tein jonkinlaista jaottelua, jotta lelujen hahmottaminen olisi helpompaa. Nämä nimesin logiikkaleluiksi. Geokolmikko (oikea ylälaita) on näistä uusin ja toistaiseksi vähiten leikitty. Muuten nämä logiikkalelut ovat olleet kovin suosittuja ja päivittäin niillä leikitään.


Musiikkileluja ei meillä juurikaan ole. Tamburiini on matkatuliainen kummeilta, rumpu taas joululahja. Näillä geeneillä pojasta ei kovin musikaalista tule, vaikka eihän sitä koskaan tiedä!


Pehmolelujakin on jokunen. Näillä ei juurikaan leikitä enää. Kovat lelut ovat selkeästi kiinnostavampia. Lisäksi löytyy aasi-unilelu ja Nalle Puh -unilelu, joka on päiväkodissa.


Menopelit eli pyörillä liikkuvat. Kaikki kolme autoa olivat joulupaketeissa ja ne ovat jo kokeneet kovia. Maalipinta on kärsinyt ja yhdestä on tuulilasikin säröllä. Näillä leluilla päristellään aina silloin tällöin, nyt kiinnostus on selvästi noussut.


Vauvalelut alkavat olla taakse jäänyttä elämää. Aika vähän nämä enää kiinnostavat.


Sitä sun tätä -lelut ilman kategoriaa. Näistä tämän hetkinen suosikki on Fisher Pricen soiva lorukirja. Musiikin tahdissa tanssitaan ja punaisena vilkkuvaa nenää on kiva painella.


Jouluna saatiin myös ensimmäiset legot. Isovanhempien luona näillä on leikitty jo tovi ja rakentelu on pojalle (ja isille) mielekästä puuhaa.


Lisäksi löytyy vielä kaksi palloa.

Mielestäni meillä ei ole leluja kovinkaan paljon. Aina lelut eivät kiinnostaa ja usein meillä käydäänkin keittiön laatikostoa tai kattilakaappia läpi. Itse emme ole kovinkaan paljoa leluja ostelleet, suurin osa on lahjoja. Lelut ovat toistaiseksi kaikki olleet käytössä samanaikaisesti eikä mitään ole piilotettu kaappiin odottamaan. Tosin taaperokärry on ollut jäähyllä kun sillä leikkiminen meni liian hurjaksi.

Miltä meidän lelujen valtakunta näyttää?

2 kommenttia:

  1. Melko maltilliselta teidän lelumääränne näyttää. :) Me ollaan myös yritetty välttää suurta leluvuorta ja ihan hyvin ollaan siinä taidettu onnistua. Mä raahaan olohuoneesta aina aika ajoin osan leluista yläkertaan varastoon, jos näyttää ettei niillä kukaan leiki. Kun ne sieltä hakee parin kuukauden päästä takaisin, ne kiinnostavatkin taas paljon.

    Meillä on myös pikkuleluille vähän vastaavanlainen pussukkakori. Vielä kun vaan lelut olisivat pussukassa eikä pitkin alakertaa, niin idea toimisi loistavasti. :D

    VastaaPoista
  2. Useimmitenhan ne lelut ovat muualla kuin pussukassa :)

    Välillä ollaan mietitty myöskin osa piilottamista, jotta ovat sitten taas mielenkiintoisia. Ehkäpä nuo vauvalelut voisi ainakin korjata jo pois.

    VastaaPoista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!