17.11.2014

Yhden taaperon korvatarina

Otettiin meidän pojalle vakuutus jo poitsun vielä majaillessa masussa. Tuolloin se oli jotenkin itsestäänselvyys, eihän vauvaa voi vakuuttamatta jättää. Perheen muiden vakuutusten pohjalta päädyimme ifin vakuutukseen. Yksi rajaava tekijä oli kotivakuutus, jota ilman ei vakuutusta voinut saada kaikista yhtiöistä. Kotivakuutus on miehen paketissa eikä sitä sieltä kannattanut irroittaa.

Heinäkuussa pojalla todettiin ensimmäinen korvatulehdus. Tämä tapahtui julkisella puolella. Syötiin antibioottikuuri ja varattiin julkiselle jälkitarkastus. Tarkastuksessa todettiin tulehtunut korva ja aloitettiin uusi kuuri. Italian lomalla nousi kuume ja käytiin siellä paikallisella lääkärillä. Kyseessä oli turistilääkäri, jonka vastaanotto ilmainen. Edelleen tulehdus ja uusi kuuri. Suomessa käytiin julkisella jälktarkastuksessa tutuin tuloksin. Tässä vaiheessa odotin jo lähetettä korvapuolelle, mutta saatiin vielä antibiootti. Ennen seuraavaa jälkitarkastusta pojan silmänaluset menivät normaalia tummemmiksi ja käytiin näyttämässä yksityisellä. Tämä tapahtui viikonloppuna kun olimme vanhempieni luona. Julkiseen päivystykseen en jaksanut lähteä ja laskeskelin, että vakuutuksen omavastuu alkaa hiljalleen olla täynnä. Tällä kertaa tipat silmätulehdukseen ja tadaa, antibiootti korvatulehdukseen. 

Taas oli aika varata jälkitarkastus. Varasin ajan julkiselle ja kerroin puhelimessa vahvasti epäileväni korvien edelleen olevan tulehtuneet. Sairaanhoitajan ajan sijaan meille varattiin suoraan lastenlääkärin aika. Aikoja kuitenkin oli vain työaikojemme aikaan. Ja tällä syyllä tuo aika on palkatonta. Päädyimme perumaan tuon ajan ja varasimme ajan yksityiselle korvalääkärille. Rahallisesti jopa kannattavampaa vakuutuksen omavastuun ollessa täynnä. 

No lääkäri totesi korvien olevan niin täynnä likaa, ettei sinne oikein edes näe. Lähete tuubitukseen yksityiselle ja maksusitoumus hakemus vakuutusyhtiöön. Keskiviikkona soitettiin, että maanantaina olisi aika. Tänään pikkumiehemme on operoitu ja äiti on viettänyt rokulipäivää kotona. 


Kaiken voi hoitaa niin julkisella kuin yksityiselläkin. Ja molemmat ovat mielestäni hyviä. Meidän tapauksessa lähetteen korvapuolelle olisi "pitänyt" tehdä jo aiemmin, sekä julkinen että yksityinen sen kuitenkin jätti tekemättä. Julkinen lääkäri ehkäpä kielimuurista johtuen, hoitaja siinä kyllä painotti tulehduksia olleen jo useita. Yksityinen taas sanoi, että miksi sitä ei vielä ole kirjoitettu, seuraavaksi kyllä kannattaa tuoda se esiin. Mutta ei siis silloin kirjoittanut. 

Suurin syy yksityisellä käyntiin oli kuitenkin se, että töistä olisi pitänyt olla palkatta pois. Ja koska tälle oli olemassa vaihtoehto. Toki tämä operaatiopäiväkin oli palkatonta, eikä se haittaa. Kyllä pojan terveys on tärkeintä. Mutta haluan välttää vältettävissä olevat palkattomat poissaolot. Ensi viikolla on taas luvassa palkaton poissaolo neuvolan takia. Olen siinä mielessä harvinaisessa työssä, että tilalleni on otettava sijainen, mutta silti joudun tekemään työni joko etu- tai jälkikäteen. Joko tehtävä sijaiselle tarkat ohjeet työstä tai antaa sijaisen toimia vapaasti ja tehdä työt kun palaan töihin.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!