2.11.2014

Uhmakas nuori mies

Meidän nuoresta miehestä on alkanut paljastua uhmakkaita piirteitä. Tiedä sitten luokitellaanko sitä virallisesti uhmaiäksi vai miksi. Miten se uhma sitten näkyy? 

Sylkeminen. Ja sylkemistä edeltää jokin kielto. Eli kun kielletään poikaa tekemästä jotain, hän saattaa mielenosoituksellisesti sylkeä. Ja kun kielletään sylkemästä, syljetään tietysti uudestaan, tällä kertaa merkityksellisen katseen ja hymyn kera.
 

Tavaroiden heittäminen ja tavaroilla hakkaaminen. Joka paikkaa pitää hakata sillä mitä käteen sattuu osumaan. Tavaroita myös heitellään (meidän poika on kyllä taitava heittämään palloa :)). Ja kiellettäessä osoitetaan mieltä. 

Sormen tunkeminen nenään. Mistä lie tämäkin tullut. Jälleen kerran, kiellettäessä sitä sormea vasta tungetaankin nenään, hörönaurun tai virneen kera. Sitä sormea on tungettu sinne nenään niin menestyksekkäästi, että vähäsen on verta saatu mukaan.
 

Nämä ovat asioita, jotka saavat uhman näkyviin. Yleisesti kiellettäessä siitä innostutaan ja kokeillaan rajoja. Ja kun rajat on saavutettu muututaan löysäksi makaroniksi ja järjestetään itkupotkuraivarit. 

Elämä on rankkaa.

Milloin teillä on näkynyt ensimmäiset merkit uhmasta?

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin kovin tutulta. Jos mä oikein muistelen, niin meillä ekat merkit tuli samoihin aikoihin ja nyt aletaan olla siellä ääripäässä. Tsemppiä ja pitkää pinnaa... :)

  VastaaPoista
 2. Yksi mieleentuleva äidin uhmaaminen tapahtuu, kun ei tahdota lähteä johonkin. Silloin vedetään makaroniksi ja itketään ja rimpuillaan, toinen on vahva tekoitku, kun jotakin kielletään, on se pienten elämä tosiaan niin kovin rankkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vielä lähteminen, pukeminen nyt tietenkin on tylsää. Mutta eiköhän tuokin ole odotettavissa.

   Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!