25.11.2014

Sponsoroitu video - Leikkisiks sä mun kanssa?

Duracell on lähestynyt bloggaajia hyvin tärkeällä aiheella, leikkimisellä. Ajat muuttuvat, niin myös leikit. Toisaalta vanhat suosikit pitävät pintansa.

Uusi teknologia haastaa jatkuvasti perinteiset leikit ja yhdessä tekemisen. Itse työskentelen lasten ja nuorten parissa ja saan seurata lähietäisyydeltä lasten leikkiä. Kyllä lapset vielä osaavat kirkonrotan, keppihevosilla hypitään esteitä, pikipataa pelataan ja lipunryöstö on huisin hauskaa. Kirkonrotta oli kyllä ehdottomasti oma suosikki! Mentiin 5.-6.luokalla porukalla koululle sitä pelaamaan, illan hämärtyessä olosuhteet olivat parhaat kun oikean ihmisen havaitseminen oli vaikeampaa.

Vaikka perinteiset leikit pitävät pintansa on teknologistuminen haastanut nuo perinteiset leikit. Ruutuaikaa on joillain lapsilla aivan liikaa. Sosiaalistuminen tapahtuu koneen kautta ja jalkapalloa pelataan virtuaalisesti. Yksi huolestuttava jatkumo tälle on liian vähäinen unimäärä.

Itse olen aika ajoin potenut huonoa omaatuntoa niistä päivistä (joita on paljon) kun emme mene ulos. Poika onneksi ulkoilee päivittäin päiväkodissa. Meillä on myös usein telkkari taustalla päällä. Tapa, josta tulisi päästä eroon. Meidän yksivuotias osaa jo näppärästi liu'uttaa sormella kännykän kuvia.

Robbie Cooperin Duracellille taiteileman videon tarkoituksena on herättää meidät aikuiset näkemään mitä lasten leikki pahimmillaan on. Lasittuneita katseita, tummia silmänalusia ja poissaoloa. Missä ovat punaiset posket, iloiset hymyt ja yhdessäolo? Meidän aikuisten tulisi ne taidot lapsille opettaa.

Itse haluan opettaa lapsellemme perinteisiä pihaleikkejä, sitä täytyy tosin vielä hetki odotella. Nyt jo pojasta huomaa, että hän nauttii ulkoilusta. Sisällä taas parhaita leikkejä ovat keinuhevosella ratsastaminen (vauhti on jo hurja), palapelin ja tornien rakentaminen. Tietenkin myös keittiön laatikoiden ja kaappien sisältö täytyy monesti päivässä levittää.


Mitä ajatuksia Duracellin video teissä herättää? Tunsitko viillon sydämessä vai saitko vahvistusta omille valinnoillesi?

Minä yritän itse olla reippaampi ja pitää telkkarin kiinni kun sitä ei oikeasti katsota. Pikku Kakkonen tosin saa aamuisin edelleen olla taustalla :)


Vähemmän siis tätä.

Ja enemmän näitä!

Postaus on toteutettu yhteistyössä Duracellin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!