11.11.2014

Meidän perheen kauppalaskut

Päätettiin elokuussa toteuttaa pieni kauppalaskututkimus. Muutamat lähipiiristämme ovat hehkuttaneet Lidlin edullisuutta ja halusimme hieman testata asiaa. Tutkimuksessamme syyskuun ajan käytettiin pääsääntöisesti Lidliä ja lokakuussa taas pääsääntöisesti Prismaa. Molempina kuukausina pieniä lisäyksiä tehtiin lähikaupoista.

Syyskuu
Rahaa meni Lidliin 205,53e, joista vaatteisiin 10,97e. Muihin kauppoihin upposi 47,60e. Eli ruokaostoksiin meni 242,16e.

Lokakuu
Prismasta ostoksia tehtiin 222,90 eurolla, joista 32,95e meni vaatteisiin. Muista kaupoista ostoksia tehtiin 53,20eurolla. Ruokaostoksia kertyi 243,15e.


Eroa siis kertyi huimat 0,99e Lidlin eduksi. Hieman huvitti tuo lopputulos :) Toki molempina kuukausina on varmasti joitain pieniä ostoksia, mitä ei näissä summissa ole mukana. Mutta tutkimusta ei ollut tarkoituskaan tehdä niin tiukkapipoisesti. Me halusimme katsoa kulutusta ihan normaalilla ostoskäyttäytymisellä, eikä tarkoitus ollut tarkkailla täysin samanlaisia ostoskoreja.

Mitä tämä pieni tutkimus meille sitten kertoi tai opetti? Noh, ainakin sen, että on haasteellista käyttää Lidliä pääkauppana. Ostoslistaa on hankalaa tehdä etukäteen kun ei ikinä tiedä mitä myymälästä löytyy. Valikoima on suppea ja sen puitteissa on elettävä. Itse ainakin kaipasin kovasti laajempaa hedelmäosastoa. Prismassa taasen valikoimaa on runsaasti. Joka taas houkuttelee heräteostoksiin. Kolikolla on kaksi puolta.

Jos oikein lähdettäisiin "hiuksia halkomaan", pitäisi tässä huomioida se, että Prismasta tulee bonuksia takaisin. Tällöin eroa tulisi hieman enemmän Prisman hyväksi. Mutta jatkossa me lienemme "sekakäyttäjiä". Lidlistä tulee ainakin haettua hyvää tsatsikia, ja herkullisia kanan sisäfilepalojakin siellä oli. Säilykeananasta taasen en sieltä enää osta. Kauheata sokeriliemessä lilluvaa mauttomuutta :) Hedelmiä ainakin Prismasta.

Puuvillan auettua viereen avautui Citymarket. Ehkäpä teemme marraskuun ostokset siellä ja saamme vielä yhden vertailuun mukaan.

Ps. Olisiko sinulla hyviä vinkkejä pieneen ohjelmaan pikkujouluihin? Saa vinkata!
 

20 kommenttia:

 1. Nyt kyllä jaat heti teidän vinkit, miten on mahdollista että teidän ruokakauppalaskut on kuukaudessa noin pienet!? Haluun kanssa tuollaiset laskut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tosiaan kauppalaskut. Käydään liian usein ulkona syömässä! Ja tällä hetkellä viikonloput ovat lähes kustannuksettomia.

   Poista
  2. Okei sit mä ymmärrän :D

   Poista
 2. Joo samaa mieltä! Vinkit kehiin! Meidän kauppalasku on kuukaudessa tuplasti isompi ja saman verran suita ruokittavana! :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten aiempaan kommentoin, käydään ehkäpä kerran viikossa keskimäärin ulkona syömässä. Ja viikonloput ovat erittäin kustannustehokkaita. Syödään kotona yksi lämmin ruoka (jos ei käydä ulkona) päivässä, lisäksi iltapalat ja mun aamupala. Poika syö kolme ateriaa hoidossa, ja me aikuiset lounastetaan töissä.

   Poista
 3. Joo mä haluun kans tietää miten selviitte noin pienellä laskulla kuunauden. Meillä menee yli tuplasti enemmän... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ei sisällytä ostoksiin ravintolalaskuja. Se olisikin pelottavaa! Ja kyllähän tosiaan se jonkin verran vaikuttaa kun on työpaikkaruokailu, ei tarvitse niin paljoa kotona tehdä.

   Poista
  2. Nii joo, tilanne vähän erilainen teillä kun meillä syödään vaan kotona vaikka siis ravintolassakin melko usein. Mut kun lapset ei oo hoidossa eikä äippä töissä niin... Nyt tää meni munkin jakeluun.. :)

   Poista
 4. Samaa mietin kuin edelliset :) mulla on yksin asuvana varmaan sama kuukausibudjett!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta eikös se tässä jättipakkausten aikakaudessa olekin kalleinta :) Mutta siis joo, tässä kotiin ostettavat ruuat. Ja kun viikonloput ollaan vanhempien hoivassa, ovat he hoitaneet meidän viikonloppuruokinnan (vaikka ei todellakaan tarvitsisi!).

   Poista
 5. Oon myös tehnyt vertailua Lidlin ja Prisman välillä kun siskoni hehkuttaa Lidliä ja tullut siihen tulokseen ettei se meidän kohdalla ollut yhtään sen edullisempi ja suppea valikoima ärsyttää. Olemme myös siis sekakäyttäjiä ja esim jauhelihan ja turkkilaisen jugurtin ostan Lidlistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valikoima kyllä ketutti! Tavallaan oli kyllä kiva huomata, ettei hintaero ollut mainittava. Eipä tarvitse potea huonoa omaatuntoa "tuhlailusta" :)

   Poista
 6. Me käydään Lidlistä vain hakemassa hyvää jogurttisuklaata.. :D Prismat ja s-marketit on pakkomielle, edes siwaan ei mennä ellei ole aivan pakko :D

  VastaaPoista
 7. Aika jännä, ku muutamissa blogeissa ollut näitä Prisma mainoksia. Mistäköhän se johtuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, itse en ajatellut tätä Prisma-mainoksena :) No ainakaan ei ole mikään yhteistyökuvio, jottei jää epäselväksi.

   Poista
 8. Mielenkiintoinen vertailu! Muutenkin löysin kivoja juttuja blogistasi, jään seurailemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva nähdä itsekin miten kävi! Ja tervetuloa!

   Poista
 9. Mielenkiintoinen vertailu.
  Vinkki pikkujouluohjelmaan; "piirrä ja arvaa"-tyyppinen leikki laulunnimistä (joko joululauluja tai ihan vain suomi-iskelmiä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva itsekin nähdä miten sitä rahaa kuluttaa. Kiitos kivasta vinkistä!

   Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!