24.10.2014

Syysherkkuja

Kesällä tekee mieli herkutella "kevyesti" ja raikkaasti. Kevyesti lainausmerkeissä siksi, että kevythän on herkuista kaukana :) Ilmojen kylmetessä ja illan pimetessä herkutkin muuttuvat tuhdimmiksi ja raskaimmiksi.
 

Bongasin joskus jostain blogista Guinness-suklaamoussen reseptin ja nyt se pääsi ensi kertaa kokeiluun. Itse en olutta juo lainkaan, mutta useasti sanon, että joisin kaikkia erikoisoluita. Olut jälkiruuassa sopi kuitenkin kokeilulistalle.


0,6 dl Guinnessia
1,8dl kermaa
n. 115g keskitummaa suklaata (23 palaa Fazer, 16 palaa Marabou; ihanaa, että tämäkin oli laskettu)
1rkl + 1tl sokeria
2 keltuaista
2 valkuaista

Kuumenna kattilassa Guinness ja 0,6 dl kermaa. Nosta levyltä ja sekoita paloitellut suklaat mukaan. Vispaa keltuaiset ja ruokalusikallinen sokeria. Sekoita keltuaisvaahdon joukkoon hieman suklaaseosta ja siirrä sen jälkeen keltuaisvaahto suklaaseoksen joukkoon. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja kääntele suklaaseoksen joukkoon. Laita laseihin ja jääkaappiin ainakin tunniksi. Vatkaa loppu kerma ja mausta sokerilla. Lusikoi moussen päälle.


Mousse oli melko tuhtia, tästä saisi varmaankin neljä annosta, mutta meillä syöjiä oli kolme, joten jaoin suoraan kolmeen osaan. Omasta mielestäni Guinness ei tuossa maistunut, joten ensi kerralla lirautan sitä luultavasti hieman enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!