17.10.2014

Rakkaat esineet

Annieweliina Äidin Suusta -blogista haastoi minut esittelemään kodistamme seitsemän esinettä, jotka ovat jostain syystä rakkaita ja joista ei haluaisi luopua. Jokaisesta esineestä tulee laittaa kuva ja kertoa lyhyesti tarina esineen takana.

Tehtävä osoittautui yllättävän haasteelliseksi, ainakin ensiajatuksena. Mutta hetken pohdiskelun jälkeen alkoi mieleen tulla asioita ja esineitä.


Nalle. Tai pääsykoenalle. Nallen olen saanut mieheltäni (silloinen poikaystävä) tsempiksi pääsykokeiden luku-urakkaan. Tuolla kierroksella ovet eivät vielä auenneet, mutta myöhemmin kyllä.


Nämä eivät itse asiassa ole "kotitavaroita", mutta äärimmäisen tärkeitä asioita tai esineitä. Kihla- ja vihkisormukseni, eivät varmaankaan kaipaa suuria selityksiä.


Valokuvat. Ihania muistoja elämän varrelta. Ajattelin kirjoittaa, että meillä ei ole kovinkaan paljoa kuvia esillä, mutta tässä sohvalla kun katseeni nostan näen 17 kuvaa. Tosin tässä asunnossa niitä ei muualla olekaan. Talomme ei ole lähelläkään valmista, mutta olemme silti jo miettineet kuvien paikkoja :)


"Keittiön" kello. Tällä hetkellä kello on pojan huoneessa, jossa nyt sattui olemaan hyvä naula seinässä. Tykkään Lontoosta ja brittienglannista. Kuva ei tee oikeutta kellon koolle, se on suuri ja painava. Tällekin on paikka mietittynä tulevaisuuden kodissa.


Pojan ristiäislahjat. Nämä muistoesineet ovat kaikki ristiäislahjoja ja niissä onkin eräänlaista tunnearvoa. Auton poika sai pudotettua kerran alas (onneksi ei päälleen!) ja nyt siinä on astetta enemmän luonnetta vinksallaan olevan renkaan myötä.


Iittalan Essence-sarjan lasit. Pidän näiden muodosta. Vielä tosin puuttuu kuoharilasit ja olutlasit. Mies tosin niistä olutlaseista haaveilee.

 
Pojan ristiäismekko. Tämä ei itse asiassa ole tällä hetkellä meillä, vaan isovanhemmilla säilössä. Mekon on ommellut minun isoäitini hääpuvustani jääneistä kankaista. Hääpuvustani on siis muokattu juhlamekko ja tuolloin jätin kankaat talteen. Jo silloin päätimme, että niistä kankaista tehtäisiin joskus kastemekko, mikäli lapsia saisimme. Siniset nauhat ovat pikkuveljeni kastemekosta, ja tuosta pikkuveljestä tuli poikamme kummi, joten tässä asussa on tarinaa ja historian havinaa.
 
Huh! Kyllä jouduin seitsemää asiaa tai esinettä kaivelemaan. Muutama tuli melko helposti, mutta seitsemän olikin melko paljon. Tai sitten ajattelin tätä liikaa tai en kiinny tavaroihin. Toisaalta tämän väliaikaisen asumisen yritämme olla keräämättä mitään ylimääräistä tai muuten panostamalla sisutukseen. Panostetaan sitten unelmiemme kotiin.
 
Mukaan haastan teidän rakkaat lukijat. Jätä linkki kommenttiboksiin, mikäli toteutat haasteen. Olisi kiva nähdä muiden rakkaita esineitä.

2 kommenttia:

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!