3.9.2014

Ihana Italia part 1

Ei varmaan ole kenellekään suuri yllätys, että matkan jälkeen kuvia löytyy melkoinen kasa. Yhteen postaukseen ei kuitenkaan viitsi ihan niin paljoa kuvia mätkäistä, joten juttua Italiasta tulee muutaman postauksen verran.
 
Lensimme Ryanairilla Bergamon kentälle Milanoon, jossa meillä oli jo Suomesta käsin varattu auto käyttöön. Matkassa oli kuusi aikuista ja meidän taapero, joten autona oli virtaviivainen 8+1 hengen Renault. Lento meni todella mukavasti (mitä nyt minä kärsin pienestä lentopelosta, aina siis jonkinmoinen jännitys päällä), meidän poitsu veteli sikeitä noin kaksi tuntia kolmen tunnin lennosta. 
 


Milanosta ajettiin kohti Sirmionea, niemenkärkeä Gardajärven eteläpäässä. Kiirettä meillä ei Sirmioneen ollut, sillä sunnuntaisin alueelle saa ajaa rajoitettuina aikoina. Sirmioneen täytyy siis olla ajolupa, sinne ei tuosta vain ajella. Kujat olivat yhden auton levyisiä ja liikennevaloilla ohjattiin ajosuuntaa.Hotellimme oli pieni kolmen tähden hotelli Hotel Maviano. Hotelli vastasi hyvin meidän tarpeisiimme. Huoneet olivat todella siistit ja remontoitu lähiaikoina. Mukavaa plussaa olisi ollut syöttötuoli aamiaisella, eikä hotellissa ole ravintolaa. Henkilökunta oli kuitenkin ystävällistä ja avuliasta. Italialaisella korostuksella. Suosittelen lämpimästi, mikäli ei kovin suuria hotellilta kaipaa.Sirmione on todella pieni paikka, eikä siellä kannata koko viikon lomaa viettää. Pari päivää riittää hyvin. Matkalla meille tulikin mieleen, että olisimme voineet varailla muutamankin hotellin Gardajärven ympäriltä, vuokra-auto kun meillä joka tapauksessa oli käytössä. Sirmionessa voi kuitenkin tehdä jonkin verran ostoksia ja ravintoloitakin löytyy useita.Hiekkaisia rantoja on Sirmionesta turha etsiä. Aurinkotuoleja kyllä auringonpalvojille löytyy. Gardajärven vesi on äärimmäisen kirkasta! Itse ainakin koin jonkinlaista visuaalista harhaa, sillä hieman kauempaa katsottuna vesi näytti samealta. Viereen kävellessä huomasi sen olevan kristallinkirkasta.
Oletimme paikan kuhisevan turisteja, sillä eteläeurooppalaiset olivat matkan aikaan lomalla. Mielestäni turisteja oli kuitenkin yllättävän vähän. "Lapsellisen" kannalta Sirmione on mukava paikka lomailla. Paikka tuntui turvalliselta (lukuun ottamatta laitureita jne. veteenputoamispaikkoja) eikä siellä ollut yöelämää. Kymmenen aikoihin kylä hiljeni eikä hotellihuoneessa tarvinnut kuunnella yön yli jatkuvaa jumputusta. Bilekansalle en siis suosittele.
Sirmionesta löytyy paljon vanhaa ja tunnelma on mielestäni juuri sellainen kuin pitääkin. Jaksoin ihmetellä pieniä pensasaitoja (sellaisia kukkaistutuksia rajaavia), jotka olivat rosmariinia! Teki mieli napsaista sitä matkalaukkuun. Tuo ihana yrtti, jota täällä myydään kalliilla! Rannasta löydettiin myös granaattiomenapuu (kyllä, nekin kasvavat jossain) ja oliivipuita oli pilvin pimein. Rakennukset olivat ihanan värikkäitä ja sykähdyttäviä ikkunaluukkuineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!