4.8.2014

Turvakaukalosta turvaistuimeen

Meillä siirryttiin turvakaukalosta turvaistuimeen pojan täyttäessä yhden vuoden. Istuimia oltiin tutkailtu jonkin verran ja minulla alkoi olla tiettyjä toiveita istuimen suhteen. Käytiin katsomassa istuimia varmaan parisen kuukautta ennen ostoa.
 
Mitä sitten toivoin istuimelta? Selkä menosuuntaan ja vasta myöhemmin käännettäisiin kasvot menosuuntaan. Isofix-kiinnitys kiinnittäessä sekä kasvot että selkä menosuuntaan. Kuitenkin tarvittaessa myös vyöllä kiinnitettävä. Ja tietenkin mahdollisimman pitkäikäinen. Ei kuulosta mahdottomalta, eihän? Myyjä kertoi näillä kriteereillä olevia istuimia löytyvän tasan yksi. Vaikka muitakin hieman katseltiin, päädyttiin Klippanin Triofix recline -istuimeen. Klippan on kotimainen tuote, kiva plussa istuimelle.
 

 

Istuimessa on kaksi eri kallistusta, näissä yllä olevissa kuvissa istuin on makaavammassa asennossa. Ollaan käytetty tätä asentoa lähinnä pidemmillä matkoilla kun poika nukkuu autossa.


 


Näissä kolmessa jälkimmäisessä kuvassa istuin on taas pystymmässä asennossa. Poika pystyy jo potkimaan selkänojaa, mutta istuimeen myydään erillistä "jatkopalaa", jolla jaloille saa enemmän tilaa. Hankimme sen istuimen oston yhteydessä, mutta vielä emme asettaneet paikoilleen.


Edessä istuvan jalkatilassa on huomattava ero istuimen kallistuksesta riippuen. Yllä olevassa kuvassa istuin on "pystyasennossa". Mies on 180cm pitkä ja mahtuu ihan mukavasti istumaan.


Makuuasennossa miehellä on hieman ahdasta, pitkiä matkoja ei tuossa mielellään istu.


Kallistuksen säätö on istuimessa hankalaa. Istuin täytyy irrottaa telakastaan ja kääntää "kallistusrauta". Eli ajon aikana kallistusta ei muuteta.


Istuinta kiinnittäessä telakkaan täytyy myös olla tarkkana. Kuvassa näkyvät punaiset "klipsut" eivät aina naksahda paikoilleen vaan ne täytyy manuaalisesti napsauttaa. Kuvassa vasemmanpuoleinen on paikallaan kun taas oikeanpuoleinen ei ole.Lukuun ottamatta tuota "klipsujen" toimintaa, istuin on ollut odotusten mukainen. Luultavasti tuota kallistusta ei kovin kauaa käytetä, jolloin tilaakin autossa on mukavasti. Ja minähän olen sen verran lyhyt, että mahdun hyvin pelkääjän paikalle kummassa asennossa tahansa. Autona meillä on Volkswagen Passat Variant 2007, eli auto ei pienimmästä päästä ole.

Löytyykö muilta Klippan? Mitä olette tykänneet?

2 kommenttia:

 1. Meiltä löytyy sama istuin! Meillä ei kyllä nuo telakan klipsut tuollaista tee, vaan naksahtelee ihan penkin mukana. Me ei olla ollenkaan vielä edes käytetty tuota lepoasentoa, itse miellän sen laittamisen "niiiin" hankalaksi. Pitää varmaan tehdä joku pidempi reissu johonkin, että pääsee testaamaan istuimen siinäkin asennossa. :-D
  Mutta noin muuten tykkään Klippanista ihan hirveästi, niiiin helppo asentaa kiinni vöilläkin ja isofix nyt toki olisi varmasti helppo kaikissa istuimissa, mutta mitä myyjä liikkessä vyökiinnitteisiä näytti, niin kaikissa ei helppous ihan itsestäänselvyys ollut ja Klippan oli aika helppo valinta meille. Meillä oli myös aika laajat vaatimukset istuimelle, ja Klippan tuntui olevan ainut joka täytti kaikki kriteerit! (Vaikkakin ensin narisin siitä, ettei istuimen ulkonäkö miellytä minua - mutta samaltapa ne kaikki muutkin näytti. hah.)

  Plussaa kotimaisuudesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla muiden kokemuksia!

   Kallistus on kyllä hankala ja toisaalta ei se "makuuasento" tunnu välttämättömältä. Täytyykin tarkkailla vielä noita klipsuja, jos ne ovatkin jotenkin viallisia.

   Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!