15.7.2014

Rakentajan kesän must; Asuntomessut 2014

Sunnuntai-iltana lähdettiin kohti Jyväskylää ja tämän vuoden asuntomessuja. Hieman arvelutti tuo ajomatka, mutta tässä vaiheessa rakentamista ei messuja vain kannata jättää väliin. Me lähdimme koko perheen voimin vasten pojan yöunia. Saman päivän aikana edestakaisin ajaminen ei noin pienen kanssa tullut mieleenkään, joten suosiolla uhrauduimme ja yövyimme hotellissa :) Messuille suunnattiin heti aamusta, parkkialueella oltiin ennen messujen avautumista. Koko päivähän me tuolla pyörittiin ihastelemassa ja ihmettelemässä taloja, kaikkiin ei edes ehditty.

Jätetään jaarittelut sikseen ja katsotaan mitä meidän kameran kätköistä löytyy.


Kiva idea lehtiroskille löytyi jo ennen asuntoja, siitä hallista, jonka nimeä en juuri nyt muista. Joka tapauksessa näyttää hyvältä ja uskoisin, että tuosta olisi suhteellisen helppo napata kassi mukaan ja tyhjentää lehtiroskat isompaan astiaan.
 
 
Erilaiset valaisimet olivat jollain tasolla erityisen tarkkailun alla omalla kohdallani. Jonkin aikaa olen aina tilaisuuden tullen kiinnittänyt huomioita erityisesti isoihin valaisimiin, sillä talossamme tulee olemaan iso ja korkea tila, johon tarvitsee näyttävät valaisimet. Myös muut sisustusvalaisimet kiinnostavat. Toisessa kuvassa olevaa höyhenvalaisinta katselin jo ennen muuttamista nykyiseen väliaikaiseen asuntoon, mutta sinne sitä ei vielä hankittu. Ehkäpä tuohon taloomme se kuitenkin muuttaa, sillä se miellyttää silmää todella paljon.
 
Alimman kuvan keittiön välitilan valaistus oli myös todella kaunis. Monessa asunnossa näkyi jossain muodossa SOLUn valaisimia ja itse ainakin aion niihin tutustua tarkemmin.
 
 
  
Messutaloissa oli myös paljon kivoja sisustusideoita lastenhuoneisiin. Paljon oli täysin vaaleanpunaisia prinsessahuoneita, jotka eivät oikein omaan makuuni kolahda. Mutta sitten oli myös näitä "maltillisempia" sisustuksia, jotka osuivat yksiin oman makuni kanssa. Ihastuin erityisesti noihin lapsista teetettyihin tauluihin. Aivan upeita!
 
Lopuksi vielä muutama kiva yksityiskohta. Yhden asunnon olohuoneen pöytä oli tehty vanhoista ovista. Tykkäsin kovasti. Moderniinkin sisustukseen sopii ripaus vanhaa. Tuollaisen kelpuuttaisin ilomielin omaan kotiin. mitä? missä? milloin? -sisustustarra voisi olla oiva apuväline lapsiperheen menojen muistamiseksi. Eikä kellon tarvitse aina näyttää numeroita.

Tässä pikaisesti lähinnä piensisustusta asuntomessujen taloista. Eivät tässä kaikki kuvat olleet, näiden lisäksi löytyy kuvia keittiöistä ja erilaisista wc:n ja kylpyhuoneen laatoituksista ja muutamista verhoratkaisuista. Katsotaan, josko niistä saisi vielä jonkinlaisen postauksen toteutettua.

Oletteko te käyneet messuilla tai oletteko menossa? Kertokaa ihmeessä kokemuksia, mikä iski ja mikä ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!