27.5.2014

Purkkiruokataivas

Viikko sitten meidän poitsu eli viikonlopun puuroa lukuun ottamatta purkki(ja pussi)ruualla. Poikahan on aiemmin muutamaan otteeseen syönyt luumusosetta valmiina ja kerran maisteltiin Ella's kitchenin hedelmäsoseita. Syksyllä on kuitenkin edessä ulkomaan reissu, jonne ei luonnollisestikaan oikein pysty kuljettamaan omatekoisia ruokia. Ja kesähelteillä (kyllä niitä vielä tulee, vaikka nyt ei siltä näytä) omatekoisen ruuan kuljettaminen Porista Turun seudulle ei välttämättä ole fiksuin ratkaisu. Vaikka kylmälaukku kyllä pitää ruuat tuon matkan kylmänä.
 

Arvatkaapa mitä. Taisin hieman rakastua valmispöperöihin. On ne vaan niiiiin helppoja! Kuinka paljon kallisarvoista aikaa säästyykään kun ei tarvitse itse keitellä sapuskoja. 30 sekuntia mikrossa ja that's it. Mutta kliseisesti tälläkin kolikolla on kaksi puolta. Olin melko pöyristynyt ainesosaluetteloa lukiessani. Lämpimissä ruuissa on eniten vettä. Kasviksia pahimmillaan alle puolet ja lihaa noin 10 %. Soseet olivat myös melko hienoksi soseutettua. Mielelläni olisin ostanut hieman karkeampaa ruokaa. Siellä sitten kaupassa yritin valita niitä 8kk tuotteita, joissa olisi joitain palasia havaittavissa. 12kk soseet näyttivät rakenteeltaan paremmilta, mutta niissä taasen oli lisätty suolaa, joten vielä en niitä viitsinyt ostaa. Näihin lasipurkkeihin voisi myös soveltaa pullopalautuksen panttisysteemiä. Hirmuinen määrä lasiroskaa! Nämä voisi uudella ostosreissulla palauttaa kauppaan pientä panttia vastaan.


Hedelmäsoseissa ollaan oltu smoothielinjalla. Nämä nimittäin ovat (baby brekkietä lukuunottamatta) 100 % hedelmää. Purkeissa on hirmuisen usein sokeria tai muita lisättyjä aineita. Pussit ovat myös siitä käteviä, että poitsu pystyy itse tuosta soseensa imemään. Eli täydellisiä matkaeväitä vaikkapa rannalle. Tuota baby brekkietä en kyllä suosittele, se oli kamalan makuista! Siinä on siis hedelmän lisäksi riisiä tms. ja on isompi pussi. Näitä ostin kokeeksi, ajatuksella, että saattavat olla hieman täyttävämpiä. Nämä pussukat ovat myös luomua.

Miten teillä syödään? Valmista, kotitekoista vai sopivasti molempia?

2 kommenttia:

  1. Meillä syödään kotitekoista (11kk lapsi) ja satunnaisesti purkkeja esim reissussa ja kaupungissa. Ainakin vauvalehdessä joku ravitsemusterapeutti sanoi että purkit on hyviä sillontällöin mutta ei pelkästään vaan pienenkin lapsen olisi parasta syödä pääasiassa kotiruokaa. Antoi lisämotivaatiota väsäillä jatkossakin itse pöperöt suurimmaksi osaksi. Toi 8kk soseiden rakenne on ihan naurettava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin kanssa tuon Vauva-lehden jutun. Toisaalta uskon, että purkkiruokailullakin oppii syömään :)

      Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!