14.5.2014

Lamaannus

Siinäpä ehkä paras sana kuvailemaan tuntemuksiani työnhausta. "Kiitos mielenkiinnostanne, mutta tällä kertaa ette valitettavasti tullut valituksi." No ei varsinaisesti yllätä kun en ole vielä yhteenkään haastatteluun päässyt. Haettujen paikkojen kokonaismäärää en tiedä, mutta kyllä se taitaa kolmenkymmenen paremmalla puolella olla.


Oikeasti olen jo luovuttanut. Tiesin tämän olevan vaikeaa, mutta kuvittelin silti pääseväni edes yhteen haastatteluun. Ala on raadollinen. Nopealla googlettelulla selviää, että lähes kaikki palkatut ovat jo kyseisen työnantajan piirissä. Muutamasta paikasta en ole löytänyt työntekijöiden nimiä, mutta uskon tämän pätevän myös niissä.

Pienehkössä lähikunnassa jopa määräaikaiseen suhteeseen palkattu oli entuudestaan kunnassa töissä. Ja tähän kuvittelin omaavani jonkinlaiset mahdollisuudet! Jep.

Mies on kovasti sitä mieltä, että poika laitetaan syksyllä joka tapauksessa hoitoon, jotta voin lähteä tarvittaessa sijaistamaan aamulla puhelimen soidessa. Ja näinhän se on kannattavinta. Mutta kyllä minä niin poden huonoa omaatuntoa, jos poika on hoidossa ja minä kotona! Toisaalta juttelin yhden samalla alalla olevan kanssa, joka viime syksynä oli hieman vastaavassa tilanteessa. Uudella paikkakunnalla ilman kontakteja. Ja hän oli laittanut lapset hoitoon ja tehnyt "nopeita lähtöjä". Ja hommia oli piisannut. Eipä kai tämä stressaaminen tilannetta mihinkään muuta.


Tämä teksti on ollut luonnoskansiossa noin viikon odottamassa jotain kuvia kaveriksi. Sinä aikana tapahtui jotain ihmeellistä. Minut kutsuttiin yhteen vakituisen työpaikan haastatteluun. Haastattelu oli ja meni ja ensi viikolla tekevät päätöksen. En yhtään osaa sanoa miten meni. Hyvin ja huonosti. Työpaikassa on luultavasti vapautumassa myös määräaikainen paikka (yksi haastattelija kovin raskaana) ja kerroin olevani käytössä myös tuohon paikkaan. Toivotaan parasta.

Kuvat ja teksti eivät ehkäpä kulje käsi kädessä, mutta ei tällaiseen melko masistelutekstiin voi yhtä synkkiä kuvia laittaa :)6 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Tiedän miten ärsyttävältä kuulostaa, jos joku sanoo, että tiedän tunteen, mutta sanon sen kuitenkin. Tiedän todellakin miltä tuntuu, kun sähköpostiin tiputtelee päivittäin eikiitos-kirjeitä ja haastatteluissa ihmetellään kokemuksen vähyyttä. Pitää kuitenkin jaksaa, kyllä se paikka sieltä vielä irtoaa ja sitten seuraavalla kerralla työnhaku on jo helpompaa. Toivottavasti siitä yhdestä paikasta tulee hyviä uutisia! Aurinkoista päivää, muista hymyillä! Kyllä kaikki vielä muuttuu paremmaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Uskon, että sä kyllä oikeasti tiedät tunteen :) Juurikin tuolla haastattelussa juttelin toisen hakijan kanssa tuosta kokemuksesta. Noiden miljoonien kiitos mielenkiinnosta -kirjeiden jälkeen jo haastatteluun pääsy tuntui lottovoitolta.

   Poista
 2. Puolikin vuotta noiden äkkilähtöjen tekoa auttaa saamaan jalkaa oven väliin useampaankin kouluun! Viime kesänä stressasin ihan samaa asiaa, mutta kun aikansa jaksoi puurtaa sijaisena niin johan alkoi työtarjouksia tulla :) Tsemppiä hakemusten kirjoitteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Niinhän se on, jos ei muuta ole, niin äkkilähdöillä on mentävä.

   Poista
 3. Eikä lainkaan lohduta tietää, että et todellakaan ole yksin. Mutta ihana kuulla, että edes yksi haastattelu ja toisaalta on myös oikeasti todella hienoa, että sun alalla on edes noita äkkilähtöjä! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, uskoakseni sulla on ihan muutaman asteen haasteellisempaa löytää koulutusta vastaavaa työtä...

   Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!