16.5.2014

Kymmenkuinen

Äitienpäivänä meidän pieni vauva täytti kymmenen kuukautta. Sen kunniaksi vilkaistaan mitä meidän kymmenkuisen elämään kuuluu.

Strategiset mitat saatiin neuvolasta maanantaina, pituutta 74cm ja painoa 10 140g. Maaginen kymppi meni rikki. Tällä kertaa mitattiin ensimmäistä kertaa hemoglobiini, testi antoi tulokseksi 120. Muuta neuvolassa ei sitten tehtykään. Vähän höpöteltiin, mutta ei mitään mainitsemisen arvoista.


Parin viikon sisällä on tapahtunut hirmuisesti! Herra otti ensimmäiset konttaukset ja nousi tukea vasten heti perään. Nyt konttaillaan hirmuisesti, vaikka välillä onkin kivampaa mennä vanhalla ja tutulla ryömimistyylillä. Tukea vasten noustaan edelleen, nyt jo hieman tukevammin. Ei siinä silti järjen häivää ole. Ulkona ei vielä osata liikkua, hiekkalaatikolla istuskellaan jämäkästi paikallaan.

Liukumäki on ihan parasta! Ja lintujen bongailu. Keinuminen on myöskin kivaa. Hiekkalaatikolla on hauskaa rikottaa äidin tekemät hiekkakakut. Ja maiskutella hiekkaa. Lapiolla jo jokin verran hakataan ja huidotaan, siitä se lähtee.

Ruoka maistuu pojalle hyvin. Naama pysyy peruslukemilla sapuskasta välittämättä. Maanantaina aloitettiin maistelemaan hapanmaitotuotteita, ei niin menestyksekkäästi. Raejuusto uppoaa hyvin, viiliä menee lusikallinen, toiselle ei suuta enää avata. Joten alkuperäisestä viiliä hedelmäsoseella -suunnitelmasta on siirrytty hedelmäsosetta viilillä -suunnitelmaan. Piimä ei myöskään ole hittituote. Aluksi sitäkin meni ensimmäinen hörppy, mutta poika taitaa haistaa tai nähdä, että mukiin on laitettu piimää. Ei meinaan edes ensimmäiselle hörpylle avata suuta. Harjoittelua siis jatketaan.


Samalla kun aloitettiin maitotuotteiden maistelu, luovuttiin yhdestä imetyskerrasta päivässä. Eli aiemmin olen imettänyt aina ruokailun jälkeen, mutta nyt välipalan jälkeisestä maidosta on luovuttu. Tarkoituksena on hiljalleen vähentää imetyskerrat yhteen. Tarkoituksena on jatkaa osittaista imetystä vuoden ikäiseksi asti. Olen ajatellut jättää aamumaidon viimeiseksi, osittain ihan itsekkäistä syistä. Aamuisin saan ehkäpä hieman pelattua aikaa varsinaiseen aamiaiseen kun annan maidon ensimmäisenä. Poika tosiaan heräilee kuuden hujakoissa ja kovasti kaipaa aamupalaa ennen seitsemää. Joten jospa tuolla maidolla saataisiin aamupala siihen 7.30 aikoihin. Muuten kaikki ruokailut ovat hirmuisen aikaisin. Toinen itsekäs syy aamuimetyksen jättämiselle viimeiseksi on oma pukeutuminen. Kun hoidetaan tissittelyt aamulla, voin ihan huoletta laittaa ihan minkälaisen paidan tahansa päälleni, ilman huolta imetyksen vaikeudesta. Kesä ja mekot!

Kuvissa meidän taiteilija taiteilee äitienpäiväkortteja. Inspiraationa toimi Mutsimatskua-blogissa taiteillut isänpäiväkortit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!