15.5.2014

Askel valmista taloa kohti

Tontilla on viime viikolla ollut hiljaista, mutta hommat ovat silti edenneet. Harkko- ja ikkunatoimittajan kanssa on tehty sopimukset. Meille aloitetaan pystyttämään Lakka-kivitaloa ja ikkunoiksi tulee Alavus-ikkunat. Turun seudulla vaihtui Lakan edustaja ja tällä edustajalla oli entuudestaan Alavus-ikkunoiden edustus. Vaikka emme Lakkaan olisi päätyneet, niin luultavasti ikkunat olisi silti otettu Alavus-ikkunoilta. Lakan tarjous oli toiseksi edullisin, Lujaltahan saimme edullisimman tarjouksen. Päädyimme vielä tilaamaan ontelolaatat suoraan valmistajalta (Ansion Sementtivalimo).


Skaala-ikkunat olivat pitkään toinen vaihtoehto, mutta Alavus-ikkunoiden tarjous oli meille sopivampi. Lisäksi tuo Lakka/Alavusmies tuntuu hyvältä tyypiltä, vaikka tuo ei nyt varsinaisesti vaikuttanut päätökseemme. Tarjouspyyntöihimme vastaamatta jättivät Pihla ja Tiivi, Fenestra taas meni konkurssiin.


Nyt tavoitteena on tehdä takkapäätöksiä. Lauantaina käytiin Uuniseppien ja Takkauunit Piilolan myymälöissä. Piilolalta löytyikin aivan ihana takka! Ikävä kyllä jokusen satasen yli budjettimme. Juuri kun olimme miehen kanssa puhuneet, että emme ala lipsuilemaan budjetista. Ja nyt sitten ehkäpä ollaan valmiita lipsumaan. Nyt vain kartoittamaan josko vastaavan saisi toiselta valmistajalta paremmin budjettiin sopien. Tuo takka oli kulma- ja hissiluukullinen valkoisella slammauksella kuorrutettuna. Meidän mittoihin suunniteltuna.


Alun perin olemme ajatelleen valkoista slammattua takkaa. Mutta Uuniseppien myymälässä oli kiiltävällä harmaalla laatalla päällystetty takka. Se oli myöskin upea. Ja sopisi suunnittelemaamme sisutukseen. Mutta kestääkö se aikaa ja onko se liian "erikoinen"? Jos joltain löytyy kokemuksia ja vielä parempaa, kuvia harmaasta takasta, jätä ihmeessä merkki kommenttilaatikkoon.


Viime viikolla piti tontilla jo räjäytellä, mutta eipä siellä ollut mitään tapahtunut. Joskos tällä viikolla sitten. Tiistaina kävin "hieman" teettämässä kopioita lvi- ja sähkökuvista. Saadaan omat kopiot kaikille tarvittaville tahoille. "Yllättävä" kustannuserä tämäkin, hintaa papereille tuli 119e. Ihan vaan kopioille. Täytyy tosin muistaa, että kyseessä on täysin normaaleiden paperikokojen ulkopuolella olevat kopioinnit ja kyllähän noita sivujakin tuli. Olisiko ollut suurin piirtein kuutisen kymmentä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!