26.3.2014

Elämän eliksiiri

Meidän poika syntyi normaalilla alatiesynnytyksellä täysiaikaisena raskausviikolla 41+0. Pituutta oli 51cm ja painoa 3885g. Pisteitä tuli 9/10/10. Kuuden tunnin ikäisenä tehdyssä tarkastuksessa sokerit olivat kuitenkin hieman alhaiset. Ja meidän poika sai jonkun ihanan ihmisen lahjoittamaa äidinmaitoa. Muutaman kerran pojalle annettiin muiden tarjoamaa lisämaitoa, jatkossa pumppasin omaa maitoa kun imeminen vaati hieman opettelua.

TYKS:ssä on huutava pula luovutetusta äidinmaidosta. Eilinen Turun Sanomat kertoi, että varastossa on huono tilanne jos maitoa on alle 110 litraa. Nyt sitä on 47 litraa. Tilanne on se, että äidinmaidon saajia joudutaan rajoittamaan ja antamaan korviketta.

Itse olisin halunnut luovuttaa maitoa, mutta en uskaltanut. Pelkäsin, ettei maito riitä. Nyt harmittaa.

Joten, jos olet siinä tilanteessa, että voit luovuttaa maitoa, tee se! TYKS:ssä kriteerit ovat seuraavat: oma vauva alle 4kk, et tupakoi etkä käytä lääkkeitä (thyroksiini ja insuliini sallittuja). Hyvästä teosta maksetaan 17 euroa kilolta. Yhteyttä voit ottaa TYKS:n äidinmaitokeskukseen 02-313 2405. Ja jos et ole "TYKSiläinen", niin googlettamalla löytynee oman paikakunnan tiedot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!