11.2.2014

Omin käsin

Sormiruokailu. Se on niin hip, hop ja pop. Se on niin minun mukavuusalueeni ulkopuolella. Mutta vähitellen tuolle pojalle pitäisi jotain antaa omiin kätösiin, jotta jossain vaiheessa itsesyöminen onnistuu.
 

Poika on kyllä kovin kiinnostunut ruuasta eli voisin tulkita hänellä olevan valmiuksia sormiruokailuun. Ja kipeänä ollessa kun ruoka ei oikein maistunut, sai häntä hieman huijattua syömään kun antoi hipelöidä lautasella olevaa ruokaa. Mainitsinko muuten jo, että meillä ollaan taas kipeänä? Kova yskä tällä kertaa. Mutta ei nyt eksytä aiheesta. Nyt tässä parin päivän aikana olen huomannut, että sillä ruualla ei pelkästään leikitä vaan ruokainen käsi eksyy myös suuhun. Tuntuu, että sitä ihan oikeasti yritetään laittaa suuhun.


Kurkkuliuskoja olen myös antanut pojalle maiskuteltavaksi, ne lähinnä pureskellaan lommoille eikä siitä varsinaisesti haukata ja syödä. Mutta äiti on sydän syrjällään! Minkälaisia paloja kannattaisi antaa ja mitä ruokaa? Pikkupaloja, suikaleita vai mitä? Kurkkua on tosiaan annettu suikaleina. Pinsettiote ei vielä ole hallussa, suikaleesta saa hyvin kiinni ja sitä jää myös nyrkin ulkopuolelle maiskuteltavaksi. Mutta välillä se menee kokonaan suuhun ja se tuntuu äidistä valtavalta!


Joten oi te kokeneet! Kertokaapa vinkkejä mitä tällaiselle tahmatassulle uskaltaa antaa ja millaisina paloina. Täysin sormiruokailijoita meistä ei tule, jotenkin ei vain sovi minulle. Kuinka itsekästä.


Välillä äidin syöttäessä on myös kiva tarttua lusikkaan ja laittaa se yhdessä suuhun. Tällöin se kyllä usein jää suuhun ja sitä pidetään siinä kaksin käsin samalla kun nauretaan hervottomasti. Muutaman kerran olen pojalle antanut lastatun lusikan ja sekin on ihmeen kaupalla päätynyt suuhun.

6 kommenttia:

 1. Tuo kuulostaa tutulta! Siivouspedantin kauhu tuo syömisen opettelu :D Meillä toimii parhaiten ihan maissinaksu, siitä ei tule minkäänlaista suttua ;) Banaania poika rakastaa, kun saa omiin kätösiinsä, äiti ei. Kuoritut ja keitetyt porkkanat olen kokenut myös todella hyviksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sotkulta ja pyykiltä ei voi välttyä! Itseä eniten jännittää tukehtumisen tms. mahdollisuus. Kiitos ruokavinkeistä!

   Poista
 2. Heippa! Meillä on sormiruokailtu piiiitkään, heti kun oppi istumaan syöttötuolissa. Hankin tuolloin Minä syön itse! kirjan. Se oli hyvä apuväline ja kannustin hommaan. Suosittelen! Sisältää paljon kivoja reseptejä, ihan tietoakin miten ne ruokarajoitukset menikään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin etsiä kirja käsiin ja vilkaista! Syötiinkö teillä kaikki sapuskat itse? Tuossa hieman myös vaivaa syömisen hitaus ja sen myötä hirmu pitkä istumisaika syöttötuolissa.

   Poista
 3. Mä luulen että meilläkin mennään pääasiassa lusikkaruokailuna.Jotain pientä sormihommaa otetaan. Tuo siivouksen ja sotkun määrä on valtava. Kai sitä omiakin voimavaroja (hermoja) on oikeus säästää. Ps. Noi maissinaksut jättäisin täysin väliin ihan näin ammatillisesta näkökulmasta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sotkua enemmän jännitän tukehtumista :) Mutta kyllä jo pelkillä soseiden syömisellä ja syöttämisellä saa aikamoisen sotkun aikaan.

   Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!