17.1.2014

Unelmien koti: Tarjouksia, tarjouksia

Huh huh! Tovi on jo pitänyt kirjoitella rakennusprojektista, mutta kovasti olen odotellut vastauksia tarjouksiin. Vaikka vieläkään ei kaikkia ole (eikä varmasti tule), avaan hieman projektin kulkua.

Rakennuslupa on siis haettu ja myönnetty (Instagramissa tämä tieto olikin jo) ja arkkitehdin kuvat ovat valmiina. Näiden kuvien kanssa olemme pyytäneet tarjouksia vaikka mistä! Eli vesikattourakasta, ikkunoista ja harkoista. Seuraavaksi päätämme harkkovalmistajan ja pyydämme rakennekuvia. Kuvien jälkeen pyydämme vielä lopulliset tarjoukset. Nythän ne ovat suuntaa-antavia, ilman rakennekuvia ei lopullisia tarjouksia saa.

Harkoista lähetimme tarjouspyynnöt Lammille, Lakalle, Lujalle, HB-betonille, Rock-kivitaloille ja Jämerälle. Joulun pyhät varmasti sotkivat hieman tarjousten saantia, mutta aikamoisia eroja nopeudessa on ollut. Jämerältä emme ole vielä saaneet tarjousta, tapaaminen tosin on jo sovittuna. Rahallisesti parhaan tarjouksen saimme Lujalta, mutta valitettavasti se karsiintui melko nopeasti pois vaihtoehtolistalta. Heillä kun harkot ovat mitoitukseltaan eri kuin millä talomme on piirretty. Tuo hintaero näkyisi siis työn määrässä ja hinnassa kun kiviä pitäisi halkaista todella paljon. Toinen vaihtoehto olisi ollut piirrustusten uusiminen vastaavalla mitoituksella, mahdollisesta rakennusluvan uusiminen ja ikkuinoiden ja muiden tarjousten uusiminen. Eli jos ajatuksissa on kivitaloprojekti, tutustu harkkotoimittajien valikoimaan reilusti etukäteen. Jos talo olisi piirretty 60cm mitoituksella, olisi kaikki toimittajat olleet vielä mahdollisia.

Tällä hetkellä vaihtoehtoina ovat Lakka ja Lammi. Rock-kivitalot hinnoitteli itsenä ulos (alviton hinta kalliimpi kuin muissa alvillinen), vaikka esimerkiksi Lakkaan tulee vielä betoni- yms. kuluja, joita tuohon Rock-kivitaloon ei olisi tullut. Nämä huomoiden hintaeroa jäi kuitenkin vielä jonkin verran.

 
Ikkunoistakin kysyttiin melko monelta tarjouksia, ainakin Fenestralta, Skaalta, Tiiviltä, Domukselta, Alavus ikkunoilta, Pihlalta ja Klas1:ltä. Kaikki pyynnöt lähetettiin ennen joulua ensimmäisenä taisi vastata Klas1. Lisäksi Skaala, Fenestra ja Domus ovat vastanneet. Osasta mies on saoitellut perään, jonka jälkeen tarjous on tullut. Omassa mielessäni ei tee mieli ottaa ikkunoita Tiiviltä tai Alavus ikkunoilta. Toimijan aktiivisuudella luodaan kuitenkin eräänlaista ensivaikutelmaa ja tällä hetkellä nuo eivät vakuuta.

Huvittavaa myös on se, että Skaalalta kesti jonkin aikaa tarjouksen tuleminen. Kuitenkin sekä Lakka että Rock oli pyytänyt pakettiinsa heidän ikkunat. Hieman ärsytystä aiheutti myös vääränlaiset ikkunat tarjouksessa. Tai se, että tarjouksesta puuttui muutama ikkuna.

Urakkatarjouksia ollaan saatu jonkin verran, niissäkin on melkoisesti eroa toisiinsa. Ja nekin tietysti alustavia rakennekuvien puuttuessa. Maaurakoinnista ollaan myös lähetetty tarjouspyyntöjä ja niitäkin on jonkin verran saatu takaisin. Tontillakin ovat käyneet katsomassa, tutustumassa ennen tarjouksen antoa.

Lvi- ja sähkösuunnittelu on myös seuraavana listassa. Vastaava mestari (työnjohtaja, mikä lie nimitykseltään) on periaatteessa hankittu. Vielä sopimus tehdään. Tämän suhteen kävi tuuri, sillä saamme näillä näkymin tulevan naapurin vastaavaksi. Aluksi hän kieltäytyi, mutta harkittuaan asiaa uudelleen ilmoitti olevansa halukas. Meidän tuleva naapurusto vaikuttaa muuten aivan loistavalta!

 
Loppiaisena käytiin kaatamassa puita. Nyt on suurinpiirtein kaikki puut kaadettu, vielä toki voi tulla kaadettavaa kun hommat todenteolla alkavat.

6 kommenttia:

 1. Hei! Löysin blogisi ja innostuin lukemaan vauvajuttujasi, koska itselläni on 8/13 syntynyt tyttö. On aina hauska lukea samanikäisten vauvojen kuulumisia ja huomasin että meillä on muutakin yhteistä. Itsekin olen asunut aikanaan lähes 10 vuotta Turussa, mutta tällä hetkellä asustelen Porissa. Tervetuloa siis tänne Satakuntaan, toivottavasti viihdytte täällä !

  k

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtalotoveri!

   Kiva kun löysit tiesi blogiini! Ja kiitos tervetulo-toivotuksesta! Mikäli kaipaat vaunuttelu- tai kahvittelukaveria, laita ihmeessä sähköpostia osoitteeseen rouvay(at)gmail.com

   Poista
 2. Sweet&Lovelystä poikkesin tänne. Olen viisi vuotiaan pojan äiti ja paljasjalkainen porilainen. Tervetuloa tänne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun poikkesit! Kiva tietää, että ruudun toiselta puolelta löytyy ihmisiä tulevalta kotipaikkakunnalta.

   Ja kiva kun olemme tervetulleita!

   Poista
 3. Vaikeaa uskoa, että kevytbetoni on kalliimpaa kuin Lammi. Olikohan paketit ihan vertailukelpoisia? Esim. kevytbetonipaketissa (väli- ja) yläpohja kivisenä mukana tmv.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki tarjouksissa oli joitain eroja. Kaikilta toimittajilta pyysimme eriteltyä tarjousta, jota emme Rockilta saaneet. Eli varsinaisen harkkotoimituksen hintaa emme tiedä. Nämä tarjoukset olivat ns. vesikattovalmiin materiaalit. Kaikki seinät kiviseiniä ja esim. Jämerä vs. Lammi/Lakka kiviosatoimituksen hintaeroja useita tuhansia vaikka huomioidaan suurempi betonimenekki.

   Yläpohja ei tule kivisenä, sillä emme halua mitään tukitolppia, joita kivinen yläpohja vaatisi talossamme. Tämä on kuitenkin huomioitu kaikissa tarjouksissa.

   Toivottavasti tämä hieman selkeytti.

   Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!