16.1.2014

Puolivuotias

Lupailinkin pientä päivitystä meidän puolivuotiaasta ja nyt sitä on luvassa. Venähti juhlapäivän ohi, mutta haitanneeko tuo!

Meidän puolivuotias on aloittanut vähän aikaa sitten soseiden syömisen. Toistaiseksi maistettu on perunaa, porkkanaa, bataattia, päärynää, omenaa, persikkaa, puuroa ja parsakaalia. Päärynä on parasta herkkua! Bataatti ja porkkana maistuu, peruna niiden mukana. Muut ovatkin toistaiseksi olleet melkoisia inhokkeja.

Puolivuotisneuvolassa pituutta pojalla oli 69,4cm ja painoa 8940g. Päänympärys oli 45cm. Suojaheijasteet tulivat sekä eteen että sivuille, joten saatiin lupa syötttötuolissa istumisen harjoitteluun. Poika tarttuu esineisiin ja tavoittelee haluamaansa. Navan ympäri osataan pyöriä ja pyllyä nostellaan innokkaasti. Vielä ei kuitenkaan ryömitä tai kontata. Selältä masulleen käännytty jo yli kolme kuukautta. Kovasti poika yrittää kurkotella haluamaansa ja välillä pää kopsahtelee lattiaan melko äänekkäästi. Vatsallaan kun toohottaa ja yrittää kurottaa, niin siinähän käy niin että välillä käännytään selälleen hieman holtittomasti.

Viime keskiviikkona saavutettiin yksi merkkipaalu kun ensimmäinen hammas puhkesi. Ja kohta taitaa puhjeta toinen.

Muiden kasvoja on erityisen kiva hipelöidä ja välillä tarrataankin melkoisen lujaa. Otteesta on tullut kova. Muita vauvoja on myös kiva kosketella.Serkusten kasvaessa saa aikuiset juosta perässä! Vielä eivät itse tuohon pääseet ja itse olin kameran kanssa aivan liian myöhään paikalla, mutta kyllä homma näistä kuvista selviää! Tarkoitus on ottaa serkuksista kunnollinen tällainen kuva, silloin saa mies olla kameran takana.

Uskomatonta, että meidän vauva on lähempänä taaperoikää kuin syntymäänsä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!