8.1.2014

Makujen maailma

Meidän poika on päässyt uusien elämyksien makuun, sillä soseiden maistelu on aloitettu! Aloitettiin joulun pyhien jälkeen, 28.12. perunalla. Voi niitä ilmeitä! Ihan kamalaa! Nyt syöminen sujuu jo jotenkuten ja makujakin on tullut lisää.
 

Toistaiseksi olen tehnyt kaikki soseet itse (tässä vaiheessa se ei kovin paljon ole). Eikä se nyt ole mitenkään ylivoimaiselta tuntunut. Tänään pyöräyttelin soseita porkkanasta, perunasta ja bataatista.


Kaikki pääsivät yhdessä kattilaan höyrystymään. Yleensä olen perunan keittänyt kuorineen, mutta tänään höyrytin ilman kuoria. Notkistan soseet keitinvedellä ja jotenkin en tykkää siitä, että siellä lilluu sitä multaa. Vaikka kyllä perunan pesen ensin. Mutta toinen on vielä niin pieni ja masu voi olla herkkä. Toisaalta lattioita on jo nuoltu melkoisesti, vastustuskykyä on siis kerätty.


Perunan ja porkkanan soseutin yhdeksi soseeksi, nuo ovat molemmat jo tuttuja makuja. Bataattia sen sijaan ei ole vielä maistettu, joten sen tein omaksi soseeksi.


Bataatista tuli yksi levyllinen ja peruna-porkkanasosetta hieman reilu yksi levyllinen. Ensin parvekkeelle jäähtymään foliolla peitettynä, sieltä sitten pakkaseen.

Hedelmistä on maistettu päärynää ja se on herkkua! Pakkasessa on myös persikkaa odottamassa, uskon sen olevan myös maistuvaa.

Perjantaina meillä onkin viimeinen neuvolakäynti Turussa. Hieman on haikea mieli, neuvolan täti kun niin mukava. Lauantaina meidän pikkuinen täyttääkin jo puoli vuotta, hui! Voisinkin juhlapäivän kunniaksi tehdä jonkinlaisen katsauksen meidän puolivuotiaasta.

Mutta hei! Eikö löydy mitään muita vinkkejä Porista?

2 kommenttia:

  1. Ootko muuten lukenut sweet and lovely-blogia? Siellä ootellaan kans pikkuista ja asuvat Porissa, sieltä vois saada jotain vinkkejä? :)

    VastaaPoista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!