5.1.2014

Hei, hoi Pori!

Tänä harmaana päivänä ajelimme tulevaan kotikaupunkimme, Poriin. On tuo matka muuten melkoisen puuduttava. Täällä sitten asustetaan maaliskuun alusta alkaen.
 
Olin sopinut näytöy neljästä asunnosta, joista kaksi oli saman yksityisen kautta ja kaksi välitysfirman kautta. Ei ollut surku kaukana ensimmäisiä asuntoja katsottaessa. Alkuvilkaisulta näytti ihan kivalta, mutta huh! Wc/kylppäri oli varmaan alkuperäisessä kunnossa. Muovimatto, joka oli useasta kohdasta rikki. Siitä törkyisyydestä puhumattakaan! Pistorasioita puuttui suojakuoret, johdot törröttivät valtoimenaan. Hyvä ratkaisu kohta ryömivän lapsen kanssa. Ja arvatkaapa mitä! Tämä oli remontoitu... Nämä asunnot olivat kuitenkin meidän ennakkosuosikit, sijainti loistava ja remontoitu asunto. Rappukäytävät myös olivat melko, hmmm, elämää nähneet.
 
Suuntasimme ehkäpä hieman lannistuneina seuraavia näyttöjä kohti. Seuraavasta kohteesta tuli juuri hieman vanhempi rouva ovesta ulos ja hänen kanssaan vaihdoimme muutaman sanan talosta. Meillä oli mummi matkassa mukana ja hän astuikin asuntoon ensimmäisenä. Käveli heti vessaan ja totesi tämän asunnon olevan meidän. Itsekin helpotuimme, parannusta edeltäviin huomattavasti.
 
Seuraavakin asunto oli huomattavasti miellyttävämpi. Pienen pohdinnan jälkeen totesimme kuitenkin tuon aiemman asunnon vastaavan hieman paremmin tarpeitamme. Koska asunnot olivat noin 100m päässä toisistaan, poikkesimme vielä uudestaan katsomaan asuntoa. Se ei ole täydellinen eikä se täysin ole meidän tyylisemme. Mutta se on siisti, siinä on kaakeloitu wc/kylpyhuone ja se ajaa asiansa loistavasti kahden vuoden asuntona. Eli hakemus laitettiin menemään, katsotaan haluaako vuokranantaja sen meille vuokrata.
 
 
Tästä kuvasta muuten taitaa näkyä meidän mahdollinen seuraava asunto. Mutta hei, hoi Pori! Huikkaapa mitä kivaa tiedät Porista! Se on meille melkoisen vieras. Minulle täysin, mies on opiskeluaikoina käynyt siellä muutamaan otteeseen harjoittelemassa. Itse olen vielä äitiyslomalla noin viisi kuukautta, joten vinkkejä ajanvietosta otetaan mielellään vastaan.

9 kommenttia:

 1. Ai Poriin suuntaatte! Itse en tiedä sieltä mitään muuta kuin Jazzit ja niissäkin olen käynyt joskus ala-asteella :) Tsemppiä asuntojen kanssa. On se kyllä aina jännää, kun ei yhtään tiedä mitä todellisuus on, kun menee asuntoja katsomaan. Ilmoitukset kun aina kirjoitetaan niin hienoiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Poriin. Se oli nyt kuitenkin suhteellisen lähellä :) Itse en ole Jazzeissa käynyt, ehkä nyt?

   Poista
 2. Porista ei tuu kyllä mieleen kuin Jazzit, viikonloppujen rähinät, Porin Ässät ja se, että taajamajuna tulee Vammalasta Poriin alle tunnissa, joten meikän vierailu ainakin on varma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meee laik! Tosta junasta! Luettelit kyllä just ne jutut, joista olen kuullut Porin olevan tunnettu :)

   Poista
 3. Tervemenoa Poriin! Siellä on itseasiassa aika virkeä kulttuurielämä- kuvataiteen saralla ainakin. Iso-Karhusta löytyy Suomen herkuin jätskibaari. Myös kauppahalli on tosi jees. Pikku putiikkeja löytyy monenlaisia mm. Savisiipi

  VastaaPoista
 4. Ja itseasiassa kun pysyy mieli avoimena, niin porilaisetkin on mukavaa sakkia! Kaikki tuntemani porilaiset ovat sivistyneitä, huumorintajuisia ja kivoja tyyppejä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos vinkeistä! Tietää mitä kannattaa lähteä tutkimaan :)

   Poista
 5. Pikkuista ajatellen Kirvatsista (Kirjurinluoto) löytyy kiva Pelle Hermannin leikkipuisto, jossa kesäisin myös joitain eläimiä.. Kärrylenkit torilta jokirantaan on varmasti kivoja! Yyteri tietysti vetää kesäisin puoleensa, mutta myös kirvatsissa on pieni hiekkaranta joen rannalla. Ravintoloista suosittu on ainakin Andalusia.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Nora kivoista vinkeistä! Tullaan asumaan aivan torin laidalle, joten ainakinnuo kärrylenkit jokirantaan toteutetaan hyvinkin pian :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!