4.11.2013

Opittuja ja unohdettuja taitoja

On kliseistä sanoa, että vauvat kasvavat niin nopeasti, mutta kun se vaan on totta. Viime viikolla erityisesti tuntui siltä. Niin paljon hienoa kehitystä tapahtunut ja oikeastaan muutaman hassun päivän sisällä.

Nyt poika selvästi tarttuu leluihin ja maistelee niitä. Oikeastaan poika kyllä tarttuu muihinkin esineisiin, mutta yritetään pitäytyä niissä leluissa. Lauantaina vauvauinnissa oli kiva samalla maiskuttaa isin kättä.

 
Tarttumisen lisäksi on alkanut jalkojen heittely. Selinmakuulla nostetaan jalat ilmaan ja tiputetaan takaisin maahan. Tietenkin niin, että äiti täällä voivottelee toisen kantapäitä. Yksi päivä poika veteli jalkoja mahan alle kn makasi vatsallaan. Pylly heilui vimmatusti :) Äiti hieman kauhisteli, että joko poika aloittaa liikkumistreenit.
 
Mutta sitten niistä unohdetuista taidoista. Meillä on unohdettu kuinka pullosta juodaan. Poika joi pullosta ensimmäisen kerran sairaalaassa sokeriarvojen ollessa alhaisia. Kotona jatkettiin pumpatun lisämaidon antamista kun poika ei tissiltä syönyt itseään täyteen. Kun tissittely alkoi sujumaan, lopetettiin lisämaidon antaminen. Poika sai silloin tällöin pullosta äidinmaitoa. Tuli hieman pidempi väli ja pulloa ei käytetty lainkaan. Ongelma tuli vastaan ollessani kampaajalla. Poika oli kiukutellut isille pullosta eikä se sujunut suunnitellusti. Loppujen lopuksi poika oli maidon juonut. Nyt meillä sitten treenataan pullosta juomista uudestaan. Maitoa olen pumpannut pakkaseen, jotta sieltä voidaan tarvittaessa sitä ottaa.
 
On melko raastavaa harjoitella uudestaan pullolle. Vauva kiukuttelee eikä se tunnu äidistä kivalta. Ja äiti onkin välillä ajatellut ideasta luopumista. Pullosta syöminen kuitenkin tarkoittaisi sitä, että äiti voisi välillä tosiaan käydä kampaajalla tai ehkäpä me voitaisiin isin kanssa yhdessä käydä vaikka elokuvissa tai syömässä viettämässä kahdenkeskistä aikaa. Toisaalta myös isi tykkää syöttää poikaa. Ehkäpä taito siitä vielä palautuu. Lauantaina sujui jo hyvin ilman kiukuttelua. Saattoi johtua kyllä hirmuisesta nälästä ja väsymyksestä. Pullo työnnettiin suuhun heti herättyä pitkien unien jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!