27.11.2013

Hälsningar!

Kyllä täällä vielä ollaan, pienestä hiljaisuudesta huolimatta. Mies on tämän viikon lomalla ja ollaankin oltu mökillä alkuviikko. Nyt tultiin piipahtamaan kotona ja huomenna suunnataan taas mökille. On muuten ihanaa kun mieskin on kotona aamuisin! Viime viikon lopulla äiti nukkui yhtenä yönä todella huonosti, unta taisi yhteensä tulla nelisen tuntia. Eilen ja tänään mies leikki aamulla pojan kanssa ja äiti sai levätä.

Mutta nyt lähdettiin hieman sivuraiteille itse postauksen aiheesta. Viime perjantaina lähdimme laivalla kohti Ruotsia ja Tukholmaa, josta palasimme sunnuntai-iltana. Yksi yö laivalla ja yksi yö hotellissa. Pojan ja kummipojan ensimmäinen ulkomaan matka.

Olen jo kauan halunnut käydä kurkkaamassa joulutunnelmaa Tukholmassa, Tallinnassa tai jossain Saksassa. Tukholma valikoitui kohteeksi helppoutensa takia. Ja allekirjoittaneelle tuo on täysin vieras kaupunki. Ruotsiin matkatessa ei pikkupojille pitänyt vielä hankkia passia, laivamatkustaminen onnistuu vaunujen kanssa hyvin ja kotoamme pääsee kymmenessä minuutissa bussilla satamaan. Ei siis tarvitse jättää autoa sinne parkkiin.

Onneksemme menomatkalla laiva oli aivan täynnä, invahyttejä lukuunottamatta. Saimme siis invahytit, jotka olivat hinnaltaan normaalihyttien hintaisia, mutta kooltaan huomattavasti isompia. Menomatkalla vielä nukuttiin laivassa, joten tuo isompi hytti oli oivallinen. Vaunut mahtuivat ovesta loistavasti ja hytissä oli valtavasti tilaa vaikka vaunut siellä olikin. Saimme muuten loistavaa palvelua Vikingiltä täällä Suomen päässä. Meidät napattiin heti check-inin jälkeen sivuun, saatettiin hissille ja päästettiin laivaan ennen muita matkustajia. Ei siis tarvinnut mennä siinä ihmisjoukon mukana vaunujen kanssa. Arvaatte varmaan missä kunnossa osa ristelijöistä oli perjantai-iltana satamassa.

Pienoinen pettymys koettiin hotellille päästyämme. Olin jo etukäteen kysellyt mahdollisuutta vaihtaa aamiasta. Pakettiin siis kuului aamiainen sunnuntaina, mutta laiva lähti takaisin niin aikaisin, ettei aamiaista ehdi hotellilla syömään. Samaten saavuimme lauantaina niin aikaisin, että hotelliaamiainen olisi ollut ihana. Noh, vaihto ei onnistu, mutta sisäänkirjautuessa voisi ostaa ylimääräisen aamupalan. Hotellilla sitten meille ilmoitettiin, ettemme pääsisi aamiaiselle, koska se oli täynnä. Toisesta hotellista voisi kysyä. Siellä taas ei voi ostaa aamiaista viikonloppuisin. Siinä sitten ennen yritimme löytää kahvilan joka olisi auki siinä kahdeksan aikoihin lauantaina. Löydettiin kyllä.

Reissu sujui hyvin, se vain oli kovin lyhyt. Etukäteen olin ajatellut, että voisin katsella vähän pukinpaketteja, ehkä jotain itselle ja tutustua vanhaan kaupunkiin. Pahemmin ei tuossa ajassa ehtinyt hankintoja tekemään. Vauva tietenkin hieman hidastaa, mutta ei kovinkaan paljoa. Meillä kun mennään vielä täysin rintamaidolla ja julki-imetys ei minulle ole ongelma.

Ehdottomasti haluan mennä uudestaan Tukholmaan. Kaunis kaupunki, josta ei kyllä vielä kaikkea nähty.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!