30.10.2013

Tuunailua

DIY, tuunaus, askartelu, käsityöt - you name it! Asioita, jotka eivät kuulu tämän rouvan repertuaariin. Välillä kuitenkin joku idea ilmestyy päähän ja joskus ne jopa toteutetaan loppuun asti. Tällä kertaa kohteena keittiön tuolit. 
 

Keittiön pöytäryhmä ei tosiaan ole minun makuuni, mutta ajaa asiansa hyvin. Keittiömme on melko pieni ja aiemmin siellä oli pyöreä pöytä, joka vei todella paljon tilaa. Nykyään pöytäryhmä on malliltaan parempi. Saatiin sekä pöytä että tuolit kavereilta todella huokeaan hintaan (olisivat muistaakseni antaneet ilmaiseksi, mutta annettiin pieni korvaus). Tuolien päällinen oli mustaa samettia tai velouria muistuttavaa kangasta, joka imaisi itseensä kaiken pölyn ja pienen roskan. Todella kätevää keittiössä! Imuroimalla ja teippiharjalla olen niitä yrittänyt puhtaana pitää, mutta eipä nekään kovin paljoa auttaneet. Joten verhoilu uusiksi!


Käytössä oli ihan ammattitason verhoilijan työkalut, sakset, vasara ja pieniä nauloja. Oi kyllä, tämä tehtiin todellakin sieltä missä aita on matalin -tyylillä. En edes jaksanut reunoja siksakata. Kankaaksi valitsin harmaan, sillä olemme miettineet tulevaisuudessa harmaita tuoleja ja nyt voisi vähän miettiä miltä ne silmään näyttävät. Pikkuisen päälle 20 euroa tuli kankaalle hintaa. Vähäsen otin ylimääräistä, varmaankin 15 eurolla olisi pärjännyt.

 
Lopputulos on mielestäni hyvä. Materiaali on huomattavasti parempaa kuin ennen ja värikin miellyttää silmää paremmin. Ja kukaan tuskin katselee istuimen alle, se ei kestä lähempää tarkastelua.
 
Innoissani esittelin miehelle työni tuloksen ja arvatkaapa mitä miekkonen tokaisi. Miksi käytin tuoleihin 20 euroa kun ei niistä kuitenkaan saada niin paljoa kun ne kohta vaihdetaan? Siis mitä! Saanko sittenkin seuraavaan kotiin uuden pöytäryhmän?! Olin kuvitellut (muistaakseni näin puhuttiin), että näillä mennään vielä se seuraava väliaikainen asunto. Oi kyllä. olen valmis uhraamaan tuon 20 euroa!
 
Tänään askarreltiin pojan kanssa jotain muutakin, siitä lisää huomenna.

3 kommenttia:

 1. Olisit eilen kertonut suunnitelmistasi,niin olisin antanut niittarin ettei vasaraa ja nauloja tarvita.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän mä ensin sillä yritin, mutta ei purrut. Teillä olisi tietenkin ollut parempi.

   Poista
  2. no joo sellanen mill itsekin päällystin tuolit,ei paperiniittari,ko sellanen "ampuva"

   Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!