21.10.2013

Sisustuksesta ja sen puutteesta

Kävimme eräänä iltana kaverin kanssa iltalenkillä ja höpöttelimme niitä näitä sisutuksesta ja siitä miltä haluamme tulevaisuuden kotimme näyttävän. Näiden höpinöiden pohjalta sain idean kirjoittaa niistä asioista, joista tämän hetkisessä kodissamme pidän. Niitä ei muuten ole kovinkaan paljon. Tässä kodissa asumme kuitenkin alle puoli vuotta ja seuraava koti on väliaikainen muutaman vuoden ajan. Sen jälkeen tarkoitus olisi asua unelmiemme kodissa. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että tulevaan väliaikaiseen kotiimme muuttavat hyvin pitkälti samat huonekalut, jotka nyt kodissamme ovat. Unelmiemme kotiin sitten hankitaan uusia.

Tämän hetkinen kotimme sijaitsee Turun keskustassa kerrostalon seitsemännessä kerroksessa. Kotimme on kaksi, jossa neliöitä on 57,5. Asuntomme on läpitalon asunto, tämä on yksi asia mistä tykkään. Tykkään myöskin siitä, että olohuoneemme on melko iso, samoin makuuhuone.


Keittiön kello kuuluu suosikkeihini. Mies ei aluksi ainakaan ollut tästä niin kovin innostunut, se kuulemma on niin valtavan kokoinen. Ja onhan se iso, halkaisijaltaan 50 cm. Olen melko hullaantunut Lontooseen, joten kello teksti osui ja upposi.

 
Olohuoneessa pidän valkoisista verhoistamme. Tähän aikaan vuodesta tosin väri voisi olla joku muu, mikä auttaisi auringon paistaessa sisään. Telkkaria ei oikein näe ja lämpöä tulee melkoisesti sisään.
 

Olohuoneen vitriinistä löytyy meidän "paremmat" lasit. Ihanilla astioilla saa aikaan kauniin kattauksen. Vaikka meillä ei niitä harrastetakaan. Mutta rakastan ajatusta kauniista kattauksesta.


Tykkään myös poltella kynttilöitä. Nämä kynttilät ovat erityisen ihanat, sillä valo kulkee läpi koko kynttilän.


Makuuhuoneeseen olen tyytyväisin tässä asunnossa. Seiniltä löytyy tärkeitä kuvia ja kokonaisuus sointuu parhaiten yhteen.
Aiemmin lipaston päältä löytyi ainoastaan limen väriset kynttilät valkoisella alustalla, mutta nyt sinne ovat muuttaneet osa pojan kastelahjoista.


Pinnasänky ja hoitopöytä mahtuivat suhteellisen hyvin makuuhuoneeseemme. Ainostaan sängyn päälle kuuluva liikutettava "aamiastaso" (mikä lie oikealta nimeltään) jouduttiin siirtämään olohuoneen puolelle.

Mietin pitkään tämän postauksen julkaisemista. Kun sain idean, kuulosti se hyvältä ja toimivalta. Toteutus vaiheessa alkoi tökkimään. Niitä kivoja juttuja löytyi melko vähän ja niitä oli t o d e l l a vaikea kuvata. Tai no ei kuvata, mutta saada edes jollain tasolla tyydyttävä kuva. Vieläkään en ole varma teinkö oikean ratkaisun, mutta menkööt. Ihan vain siksi, että idea oli kiva.

7 kommenttia:

 1. Äläs nyt, kivalta teillä näyttää! :) Mutta tiedän kyllä tunteen, kun itseään on niin vaikea miellyttää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Se on kyllä totta, itse sitä on kriittisin :)

   Poista
 2. Kiva postausidea! Voisin lainata sitä sulta!

  VastaaPoista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!